58. Дневников турнир: Попуњена сва места

НОВИ САД: Срећа је јуче била наклоњена екипи Мењачница Рис да уђе у сениорску конкуренцију Дневниковог турнира у малом фудбалу.
1
Фото: Promo

У костур сениорског жреба ушла је непосредно пре него што је директор турнира Веселин Вилотијевић подвукао линију испод збира пријава у свих шест старосних категорија, четири дана пре рока за попуну основице од 64 екипе. Задовољни су и у компанији Меркур X тип, генералног спонзора турнира, с обзиром на то да су већ резервисали термине на свом Јутјуб каналу за преносе свих утакмица на турниру. 

- Нисам ни сумњао да ћете наставити низ успешних организација турнира, с обзиром на то да је такмичење на нивоу реафирмисано пре годину дана – каже шестоструки освајач победничког пехара у екипама Цариград и Лампоне Бојан Вуковић. – Оснивањем Куће Дневникових легенди, направили сте значајан искорак у смеру неговања култа традиције и појединаца који су на турниру оставили траг. Част ми је да сам у кругу таквих величина. 


Наградни фонд 

Фонд награда на 58. Дневниковом турниру у малом фудбалу увећан је за 50 посто у односу на претходну годину и износиће милион и по динара..

Петорици становника Куће Дневникових легенди ове године придружићемо још три члана који су сопственим учинком обележили епоху којој су учествовали.


У Кућу Дневникових легенди, уз Бојана Вуковића, прошле године уселили су још: Милан Ракоњац, Ненад Агбаба, Александар Димитров и Габор Ковач.

-У Новом Саду се одувек играо добар фудбал – цени Милан Ракоњац, својевемено три пута проглашаван за најбољег играча на турниру. – Лепо је бити део те приче, толико лепе да никада из ње нисам ни излазио. Остао сам у фудбалу, преносим младима сопствена искуства у нашој школи фудбала. „Дневников” турнир је био и остао истинска промоција вредности дворанског лоптања, а оснивање Куће Дневникових легенди је потез који је поздрављен као вид институционализације вредности које никада не застаревају. 

Неколико екипа је у току јучерашњег дана тражило могућност да уђу у сениорску конкуренцију турнира, позивајући се на рок за пријаве до 12. децембра. С обзиром на то да је турнир постављен у формат од 64 екипе по нокаут систему, који је реализован пре рока, накнадих пријава неће бити.  Јавни жреб за такмичење у свим категоријама, уз пренос на Јутјуб каналу спонзора Меркур X тип, је у среду, 14. децембра. Финалне утакмице на програму су 15. јануара, а календар и сатница такмичења биће објављени на прес конференцији у понедељак, 12. децембра.  

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести