РТВ Војводина игра и ове године на „Дневниковом“ турниру

Приближава се 55. традиционални  "Дневников" турнир у малом фудбалу. До првих утакмица преостало је још 10 дана.
Dnevnikov turnir
Фото: Dnevnik.rs

Као и ранијих година екипе чекају да се пријаве у последњи час, али има и оних који су пожурили, тако су своје пријаве послали РТВ Војводина Апотека Ирис Фарм, Паркинг сервис, а преко жиро рачуна учершће је потврдило још неколико екипа. Наравно, тек наредних дана очекујемо најезду екипа, јер већина тимова се пријављује непосредно  пре почетка такмичења и жреба, који је заказан за 20. децембра.

Претходних година манифестација је почињала у последњој недељи године, сада смо успели у сарадњи са Спенсом да датум мало померимо, па ће турнир стартовати 23. децембра (субота). Одлагања неће бити, јер нам је намера да се такмичење завршни пре почетка припрема већине клубова, како би сви активни играчи могли да наступе на смотри мини фудбала у Новом Саду.

Играће се у пет конкуренција, што значи да нисмо уврстили у такмичење ветеране, јер прошлогодишњи експеримент са старијим фудбалерима није донео очекивано интересовање. Мајстори малог фудбала надметаће се у малој сали Спенса, где су заиста иделани услови. Покушаћемо да организацију подигнемо на још виши ниво у односу на раније године. Пропозиције остају исте, играће се по старим правилима - пет играча у пољу и голман, а једну екипу чиниће 10 фудбалера. За сваку утакмицу тимови могу да мењају поставе, али један фудбалер може да наступи само за једну екипу, без обзира на конкуренцију.  

Такмичење ће се одвијати у пет конкуренција: сениори, кадети (2001. годиште и млађи), пионири (2003. и млађи), млађи пионири (2005. и млађи) и петлићи (2007. и млађи). Котизација је иста као и прошле године, сениорске екипе ће учешће плаћати 10.000 динара, кадети 9.500, пионири 9.000, млађи пионири 8.500 и петлиће 8.000 динара.  

Планирамо да првопласираној екипи припадне 400.000 динара, ако се буде пријавило близу 100 екипа у свим категоријама, а биће награђене и другопласирана и трећепласирана, док ћемо у млађим категоријама делити робне награде и одличја.  

Пријаве за турнир примамо радним даном у просторијама Спортске рубрике "Дневника" (Булевар ослобођења 81, први спрат, соба 14) од 10 до 14 часова, као и на жиро рачун КМФ "Блок" 340 - 11011777 - 83, с назнаком за "Дневников" турнир и именом екипе. Информације на телефон: 021/480 - 6827.  

Г. К.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести