У ПЕТАК ЖРЕБ ДНЕВНИКОВОГ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ У бубњу 160 екипа са 1.600 играча

Крај предолимпијске године протиче у конструкцијама и могућим и немогућим рачуницама што се броја олимпијских медаља српских спортиста у Паризу тиче. Медаље на европским и светским првенствима поуздан су ослонац емоцијама које најављују берићетну олимпијску годину. Истовремено, сабирајући трофеје са домаћих и међународних такмичења, поштоваоци истинских вредности спортски Нови Сад препознају и у традицији Дневиковог турнира у малом фудбалу.
с
Фото: В. Фифа

Можда ће то звучати претенциозно, али ко год да јесте присуствовао дешавањима у Спенсовој малој дворани минулих зима за време тог јединственог такмичења, сагласан је у оцени да смо превазишли двогодишњи слој носталгије који није затро траг домета на десетине хиљаде играча малог фудбала и стотине хиљада оних који су у њиховим мајсторијама, у сајамској дворани, у другој половини прошлог века, препознавали вредност којој су се клањали.


Старт 23. децембра

23,24,25. децембар: прво коло сениори (1/32) по нокаут систему и групна фаза у осталим

категоријама по једноструком бод систему

8. јануар: друго коло сениори (1/16) и групна фаза остали

9. јануар: друго коло сениори (1/16) и групна фаза остали

10. јануар: 1/8 финала сениори и групна фаза остали

11. јануар: 1/8 финала сениори и групна фаза остали

12. јануар: ¼ финале за све категорије

13. јануар : ½ финале за све категорије

14. јануар: финалне утакмице у свим категоријама


Поразна је чињеница да смо две године били без Дневниковог турнира: најпре због недовољног броја пријављених екипа, потом и због вирусне пандемије. Пре две године, у малој дворани Спенса, присуствовали смо ренесанси формуле „5+1“ под капом Дневниковом.

Пре годину дана оверили смо оцену колико јесмо на правом путу у смеру намере да турнир вратимо на место које му и припада у спортској понуди Новог Сада.

Фото: Дневник

-Најтежи је био први корак у реафирмацији Дневникове вредности у дворанском лоптању – сведочи директор турнира Веселин Вилотијевић. – Није било лако да обезбедимо обећани фонд награда од милион динара, озбиљни су то новци. Високе оцене које смо од учесника и посетилаца добили, као и позитиван одјек у медијима били су магнет за привлачење спонзора, тако да смо пре годину дана фонд награда заокружили на милион и по да бисмо сада најавили и рекордних два милиона динара. У седам категорија пријављено је 160 екипа, са 1.600 фудбалера различите доби. Да број учесника нисмо лимитирали, догурали бисмо до 300 екипа, минимум.


Награде за посетиоце

Поред новчаних награда (5.000, 8.000, 10.000 и 15.000 динара) за посетиоце у малој дворани,који лопту шутем са седам метара пробаце кроз круг пречника пола метра на за то предвиђенојповршини, „златни спонзор“ турнира, компанија Меркур икс тип обезбедила је и вредне награде(ТВ апарате, бицикле и још много тога) извлачењем броја улазница после сваке утакмице,сваког турнирског дана.


Жреб такмичења у свим категоријама је у петак, 15. децембра, у оквиру Гала вечери Дневниковог турнира у вили „Москва“, када ће бити представљени и нови чланови Куће Дневникових легенди. Кажу неки, који чари атмосфере Дневниковог турнира нису осетили, нити макар делић тог набоја такмичарског удахнули, да је Дневников турнир превазиђен. Како по својој форми, тако и по организационо и медијски неприлагођеној шеми. А традиција? Колико је традиција као основ битна у судару прошлости и будућности? Оснивањем Куће Дневникових легенди начинили смо први корак ка институционализовању како такмичења, тако и екипа и појединаца који су турнир обележили својим дометима вредних поштовања. Три корне, пенал. Пет и шести... Како то моћно звучи. И носталгично, у исто време. А то нигде нема, осим у Новом Саду, под капом „Дневниковом“.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести