Вулета најбоља атлетичарка Балкана а Топић млада звезда у успону

Крај године резервисан је за доделу признања најбољим атлетичарима света, Европе и Балкана. Ове године је у склопу Балканског конгреса одржана и Балкан Гала у Атини, Грчка.
Српски атлетски савез
Фото: Српски атлетски савез

Делегација Српског атлетског савеза присуствовала је Балканском конгресу, као и копредседник Балканске атлетике и директор савеза, Слободан Бранковић.

Ивана Вулета овегодине одбранила је титулу Светске шампионке у дворани, на Светском атлетском првенству које је одржано у марту у Београду као и титулу европске шампионке у Минхену, она је проглашена за најбољу атлетичарку Балкана.

Док је за младу звезду у успону од стране Балканске атлетике, признање припало Ангелини Топић. Српска атлетичарка већ неколико година својим ван серијским резултатима показује огроман потенцијал и квалитет. На последње одржаном Светском првенству за јуниоре у Калијуо својила је бронзану медаљу са скоком од 1,93 м, као и бронзану медаљу на Европском првенству за сениоре у Минхену.

Наследница легендарног Драгутина Топића се у 2022. години није зауставила на овим медаљама, већ је на Европском првенству за млађе јуниоре у Јерусалиму освојила златну медаљу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести