АРСИЋ ВЕРУЈЕ У УСПЕШНУ СЕЗОНУ Не плашим се одговорности

ЗЛАТИБОР: Фудбалери Војводине јуче пре подне су одрадили последњи тренинг на игралишту на Златибору, иако им време није било наклоњено.
arsic lazar
Фото: Dnevnik.rs

Хладна, права јесења киша, лила је упорно, терен је био расквашен и тежак за шутирање лопте, али све то није омело црвено-белу чету из Новог Сада да одради веома добар, чак изненађујуће квалитетан тренинг и тиме закључи план рада на планини. Сво време тренирало се с лоптом, шеф струке Александар Веселиновић је активно учествовао у спровођењу идеја у дело, а на крају су кандидати за тим одиграли утакмицу на два гола. И то не без улога...

Сходно Веселиновићевој иницијативи, поражени тим ће по повратка у Нови Сад морати да почасти победнички састав пићем, па је сусрет донео праву мушку и такмичарску борбу за сваку лопту. У послеподневним сатима пред играчима су биле вежбе снаге у теретани, исто је планирано и за данас пре подне, а онда ће експедиција кренути пут Новог Сада.

О току овог дела припрема поразговарали смо с једним од најискуснијих фудбалера Лазаром Арсићем.

- Задовољан сам припремама, радили смо напорно и успели да у дело спроведемо све оно што је тренер Веселиновић замислио. Имали смо мало проблема с временом и теренима, али, све у свему, имамо разлога да будемо задовољни. Шеф нам је више пута потврдио да и он дели такво мишљење и сада морамо да наставимо у истом ритму, па нећемо морати да бринемо пред старт сезоне.

Осећа ли се већ да ће екипа максимално припремљена дочекати старт првенства?

- Осећамо, пре свега, велики умор, што је и нормално у овој фази рада, али и то да имамо све више снаге у ногама и ваздуха у плућима. Сви раде свој посао максимлано одговорно и професионално, па је све већи ниво снаге и кондиције. Пред нама је наставак рада, биће и одређеног периода за освежење и то ће бити – то. Очекује нас доста утакмица у јесењем делу сезоне и убеђен сам да ће наша форма расти из сусрета у сусрет. Штета је једино што нисмо одиграли више тренинг утакмица, осим оне против Будућности.

У новом првенству Војводина је истакла високе амбиције. Колико је то реално ако се узме у обзир тренутни играчки кадар?

- Као и пред сваку сезону, Војводина у такмичења улази с највишим амбицијама. Играчки потенцијал који имамо у овом тренутку је нешто слабији, али очекујем да ће у наредним данима стићи доста правих појачања, играча који квалитетом могу да донесу резултатску превагу у нашу корист. Када то кажем, мислим на новајлије који су у стању да нам помогну да освојимо неки трофеј и обезбедимо европску визу. Прелазни рок је тек почео и нереално је било очекивати да се екипа скоцка на старту припрема, али сам убеђен да ће све бити како треба до почетка Суперлиге.


 

Без подела на млађе и старије

Већи број младих играча, углавном момака пониклих у омладинској школи, вежбао је на Златибору с кандидатима за први тим. Овако је Лазар Арсић оценио њихов учинак:

- Мој утисак о њима је веома позитиван, максимално раде и види се да су жељни прилике за доказивање, што је јако битно. Указала им се велика шанса, супер раде и максимално су прихваћени од старијих играча. Нема никакве поделе на млађе и старије, таман посла, већ сви заједно настојимо да одговоримо свему оном што тренер од нас тражи.


Колико изостанак сазнања о томе ко ће све носити Вошин дрес смета у постављању смерница будуће игре?

- Сигурно је да то највише смета тренеру Веселиновићу и његовим помоћницима. Тешко је уиграти екипу када од почетка није на окупу, али шта да се ради, такав је прелазни рок, а нама првенство почиње већ средином јула. На нама је да тренирамо максималним интензитетом, да дајемо све од себе и да тиме допринесемо настојању да у нову сезону уђемо онако како треба и како навијачи то од нас и очекују.

Фото: Dnevnik.rs

Екипу су напустили Марко Путинчанин и Александар Радовановић, с њима и несуђено појачање Марко Гајић. Колики је то хендикеп?

- То јесте велики хендикеп, јер Марко Путинчанин је био незамењива карика на средини терена и такозвану централу држао је сјајно. Реч је о одличном фудбалеру и човеку, мом цимеру, којем желим све најбоље у наставку каријере у Олимпији. Радовановић је био један од носилаца одбрамбене линије, такође је реч о одличном играчу и драго ми је што је успео да направи такав трансфер. Нормално је да играчи из Војводине одлазе у велике клубове, шта да се ради, морамо да се стегнемо и наставимо даље. Стићи ће у наше редове нови играчи и надоместићемо њихове одласке.

На којим позицијама су вам новајлије најпотребније?

- По мени, требају нам штопер, задњи везни и, дефинитивно, један квалитетан нападач.

Од вас се очекује да преузмете велики део обавеза у креацији игре?

- Јасно је да ћу имати много више посла у односу на претходну сезону, али на муци се познају јунаци. Као и до сада, пробаћу да у сваком сусрету дајем све од себе, од тога не бежим, нити се плашим одговорности.

Навијачи од вас очекују и голове, можете ли да их обећате?

- Апсолутно им то обећавам. Биће ту атрактивних, али и оних мање лепих погодака.

Уговор с Војводином веже вас још годину дана. Имате ли већ сада неке планове за период који ће после тога доћи?

- Жеља сваког фудбалера је да се опроба у иностранству, па је тако и са мном. Тежим томе и борим се како бих једног дана заиграо у некој од најјачих лига у Европи. Рођени сам Београђанин, али у овом тренутку не размишљам о клубовима из престонице. Иако сам у млађим категоријама играо у Обилићу и Црвеној звезди, сигурно је да сада не размишљам, посебно не из редова Војводине, да се вратим у неку од екипа из родног града. Приоритет ми је одлазак у иностранство – нагласио је Лазар Арсић, играч убојите левице, од којег љубитељи фудбала у Новом Саду с правом очекују да постане један од носилаца игре Војводине.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести