Бадамоси срушио Новосађане на Карађорђу

НОВИ САД: Надали су се Новосађани да ће их у дуелу с Чукаричким бодрити већи број гледалаца, али тек неких 1.000 посетилаца одлучило је да дође на стадион „Карађорђе“ и уживо одгледа овај сусрет.
m
Фото: Dnevnik.rs

Ипак, домаћин је храбро изашао на мегдан фаворизованом супарнику, верујући да може да искористи то што су гости одмарали неке фудбалере за дуел с Твентеом који им следи у 3. колу квалификација за Лигу конференција. Ривал је, међутим, доказао квалитет и стигао до важне победе, головима Мохамеда Бадамосија.

Већ у 8. минуту Београђани су озбиљно запретили после коннтре коју је повукао Ђорђе Ивановић, видео и лепо упослио Бадамосија, али се овај обрукао и, с четири-пет метара, успео да пребаци гол домаћина. Није то поколебало тим из Новог Сада, који је желео да се надиграва с реномираним тимом с Бановог брда и у неколико наврата ученици тренера Бранка Жигића показали су намеру да буду много храбрији у нападу и покушају да угрозе голмана Новака Мићовића.

У 18. минуту поново је Ивановић био у контри, лепо упослио младог Јована Лукића, али је голман Милојевић био опрезан и зауставио ударац који је уследио. Недуго потом, Овусу је шутирао са 17 метара, поново је чувар мреже Младости ГАТ добро интервенисао, а на одбијенуу лопту налетео је Бадамоси и послао је крај стативе. Прилично лако су „брђани“ прескакали средину терена и тражили прилику по боковима, на којима су Ивановић и Овусу стварали невоље својим чуварима.

Најозбиљније су Новосађани запретили у 29. минуту, када је лопту у финој позицији добхио Милан Миросављев, уследио је његов шут искоса с десне стране, али није био довољно прецизан.

И онда, када се већ очекивао одлазак на одмор, уследио је сјајан бег Мухамеда Бадамосија, који је претрчао с лоптом готово 40 метара, оставио иза себхе неколико препрека, а онда лако савладао истрчалог и немоћног голмана Милојевића.


Илић у болници

Леви беки Младости ГАТ Милијан Илић, средином првог дела игре нашао се у жестоком дуелу с капитеном Чукаричког Стевановићем.

 Остао је после тога да лежи на земљи, а пар минута касније уступио је место у тиму Николи Станковићу. Током полувремена Илић је санитетским возилом транспортован у Клинички центар Војводине, што сведочи о томе да његова повредан није била ни мало наивна.


У 49. минуту, некако ни од куда, у шеснаестерцу Чукаричког пао је Никола Поповић, а, након  што је на интервенцију из ВАР собе погледао снимак спорне ситуације, судија Митић показао је на белу тачку. Нажалост домаћина, Срђан Димитров је лоше извео најстрожу казну, односно Мићовић га је прочитао и резултат је остао 0:1.

„Брђани“ су могли да увећају предност у 58. минуту, када је Лука Аџић, тек што је крочио на терен, солидно шутирао, али је Милојевић одлично зауставио његов ударац. У 67. минуту резервиста Новосађана Андрија Радуловић лепо се наместио, циљао горњи леви угао Мићовићеве мреже, али је био замало непрецизан.

Играо се 73. минут, када је Поповић у свом казненом простору оборио Мухамеда Бадамосија и судија је поново показао на белу тачку. Тамнопути фудбалер извео је пенал, Милојевић је одбио његов ударац, али је Гамбијац био на правом месту и постигао и свој и други гол за Београђане.

А. Предојевић

Младост ГАТ – Чукарички (0:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.000, судија: Милан Митић (Лесковац). Стрелци: Бадамоси у 43. и 73. минуту за Чукарички. Жути картони: Мандић, Поповић и Маричић (Младост ГАТ), а Мијалиовић (Чукарички).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 7, Мандић 6 (Мијић -), Јочић 6,5, В. Ковачевић 6,5, Илић - (Станковић 6), Максимовић 6,5, Маричић 6, Поповић 6,5 (Катанић -), Димитров 6 (Миловановић -), Бабић 6 (Радуловић 6,5), Миросављев 6.

ЧУКАРИЧКИ: Мићовић 7,5, Стевановић 7, Б. Ковачевић 7, Вујадиновић 7, Рогановић 7, Мијаиловић 7, Овусу 7 (Аџић 7), Ивановић 7,5 (Петковић 7), Ковач 7 (Миладиновић -), Лукић 7 (Лучић 7), Бадамоси 8 (Ндиаје -).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести