БЕЧЕЈЦИ, НАЈЗАД, МОГУ МИРНО ДА СПАВАЈУ: Како задржати Ивановића?

Мада су многи прорицали другачији епилог, фудбалери ОФК Бечеј 1918 остају чланови српсколигашког каравана.
1
Фото: Драган Ивановић с играчима радује се опстанку у Српској лиги, фото: В. Јанков

То је, нема сумње, заслуга свих у клубу: од играча, преко новог руководства, па све до тренера Драгана Ивановића, којег, с разлогом, последњег апострофирамо. Не зато што је најмање допринео успеху, већ, напротив, што је својим искуством и стручношћу показао да и „немогуће мисије“ могу постати - могуће.

-Где год да сам радио, а било је ту и клубова из Суперлиге, свуда сам се максимално давао - истакао је Ивановић. - Од 16. јануара, када сам стигао на стадион крај Тисе, ниједан тренинг нисам пропутио, а било је дана када сам, да бих задовољио потребе појединих играча, одрадио и два тренинга дневно. До сваког бода смо стигли крвавим радом, уз напомену да никада нисам имао на окупу жељени састав, јер су нас омеле повреде, картони, а често и непрофесионални односи појединаца. Међутим, нисам имао куд, ухватио сам се "у коло" и одиграо га до краја. Мислим да нико не може ништа лоше да каже о мени и мом односу према обавезама. Уз мало спортске среће и мог искуства, остварили смо жељени циљ и сви у клубу смо срећни.

Финиш јесење полусезоне није наговештавао леп завршетак првенства. Црни облаци предкривали су Градски стадион у Бечеју, а још када прелазни рок није одрађен на најбољи начин, стручњак који је водио ЧСК у прволигашкој конкуренцији, а Војводину и Напредак у суперлигашком каравану, нашао се пред великим изазовом.

- Искрено речено, нисам очекивао овако тешку полусезону. Али, сада је све иза нас и морамо да размишљамо о новим изазовима. За недељу дана је крај сезоне и морамо да размишљамо о наредној. Нису ми били финансијаки прохтеви у првом плану, већ рад. У међувремену се ситуација поправила, па ћу прво с људима из клуба сести и разговарати о наставку сарадње. Имам још доста тога да понудим крај Тисе, али неки моји захтеви, када је у питању формирања тима, мораће да се испоштују. Сада је сасвим друга прича, јер био бих од почетка прелазног рока у клубу и радио бих на стварању екипе за наредну сезону. Ако сам својевремено могао да створим играче попут, Вукановића, Павкова или Плавшића, који су касније заиграли у Црвеној звезди, ваљда могу да саставим тим у Бечеју, који може да конкурише за сам врх српсколигашког каравана. Не буде ли жеље да на време разговарамо, уследиће растанак и разићи ћемо се пријатељски - додао је Ивановић.

Бечејци не би смели да дозволе да им такав стручњак-стваралац олако оде. Напротив, ваљало би га задржати и поверити му организацију целокупног сада и то са свим узрасним категоријама. Деце има, у Школи фудбала преко стотину њих пика лопту, што је огромно богатство, које треба стручно усмерити и оплеменити.

В. Јанков

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести