Бојан Матић, први стрелац Војводине: Умешаћемо се у борбу и за титулу

Током летњих припрема у Словенији, шпиц у екипи Војводине Бојан Матић није успевао да се често упише у листу стрелаца.
Bojan Matic
Фото: Бојан Матић, фото: Ј. Грлић

Додуше, улазио је у прилике, али га, фудбалским жаргоном речено, гол није хтео. И тада је, међутим, тврдио да ради јако добро и да ће такав, поштен и професионалан  однос, морати да донесе резултате кад то буде потребно. Да је био у праву најбоље сведоче његова до сада четири постигнута гола у исто толико сусрета и чињеница да са вођом навале Радничког из Ниша Стефаном Михајловићем дели прво место на листи суперлигашких стрелаца.

- У Словенији ме заиста гол није хтео, али га нисам нешто посебно ни јурио - рекао је Матић. - Настојао сам да тренирам најбоље што умем и голови су сада стигли. Ушли смо у, по нас, једну јако добру причу и надам се да ћемо наставити да исписујемо лепе странице у овом првенству. Иза нас је одличан почетак, немамо ни времена, ни разлога да застајкујемо и свим срцем верујем да ћемо то показати и у недељу, када у дербију кола дочекујемо екипу ТСЦ-а, једно од пријатних изненађења у новој сезони.

Прва две места на табели тренутно држе Новосађани и Бачкотополчани, што је мало ко очекивао.

- Што се Војводине тиче, овакав наш улазак у првенство није никакво изненађење. Имамо добар и здрав колектив, као и услове да можемо несметано и јако квалитетно да тренирамо и  играмо. То је заслуга председника Војислава Гајића, спортског директора Николе Лазетића и шефа стручног штаба Ненада Лалатовића. Управо због тога посвећени смо циљу који имамо, а то је излазак у Европу и покушај да освојимо Куп. Додаћу, што да не, и да се умешамо у борбу за титулу првака! Озбиљна смо екипа, а ја сам од оних људи који се не задовољавају малим стварима и увек стреме ка највишим дометима.


Бесплатан улазак и за ТСЦ

Око 4.000 гледалаца окупило се на “Карађорђу” на премијерној утакмици на свом терену са Радом (5:0). Атмосфера је била веома лепа, па црвено-бели желе да у сличном и још бољем амбијенту дочекају екипу ТСЦ-а. Како сазнајемо, улаз на трибине новосадског стадиона и у недељу ће бити бесплатан, а почетак утакмице је у 20 часова.


Фото: Бојан Матић/ Ј. Грлић

Ипак, ту су и Звезда, Партизан и још неки тимови који поседују квалитет за пласман у сам врх табеле?

- Изузетно поштујем Звезду и Партизан, али их се не плашим. Тим двема екипама желим све најбоље на европској сцени и да догурају што даље на њој, уз моје уверење да и ми имамо шта да покажемо у дуелима са њима.

Да ли вам је жао што летос нисте прешли у Партизан, који није крио да би вас видео у црно-белој опреми?

- Мој садашњи клуб је Војводина и само о њој и њеним резултатима размишљам. Шта се догађало током лета - догађало се, руководство Воше се бавило тиме, а ја само знам то да ми је циљ да пружам и 200 одсто својих могућности како бисмо показивали што боље игре и остваривали врхунске резултате.

Уз голове, убележили сте и неколико асистенција?

- Као шпиц, увек сам гладан погодака и кад год ми се укаже прилика настојим да затресем противничку мрежу. Међутим, због те моје жеље екипа не сме да трпи и није ми циљ да будем стрелац по сваку цену. Уколико могу да асистирам, чиним то без размишљања, јер, у крајњој линији, важно је да постигнемо гол, а много мање је битно ко ће то да учини.

Следи прави дерби са ТСЦ-ом, шта у њему очекујете?

- Искрено, мало слабије познајем ривала, али сам с двојицом играо у дресу Мачве. То су Арсенијевић и Филиповић, одлични фудбалери и још бољи момци. Њихове каријере најбоље сведоче о томе да само добри људи могу да успеју и драго ми је што су део великих резултата које је ТСЦ до сада остварио. Ипак, уз помоћ наше публике, која нам је и буквално постала 12. играч, верујем да ћемо наставити серију. Прижељкујем у недељу испуњене трибине на “Карађорђу” и да продужимо низ победа. Имамо квалитет за то, играмо добро и позивам све оне који воле Војводину да дођу на стадион и пруже нам подршку, а ми ћемо се потрудити да им се одужимо добром партијом и петом победом - поручио је Бојан Матић.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести