Чеферин: Могуће смањење броја земаља домаћина ЕП

БАРСЕЛОНА: Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александар Чеферин изјавио да постоји могућност да се ЕУРО следеће године одржи у мање од предвиђених 12 земаља.
Aleksandar Ceferin/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Александар Чеферин

"Као и увек, забринути смо због ситуације у вези са пандемијом коронавируса, али апсолутно смо уверени да ће се ЕУРО играти. За сада је план да се он одржи управо на начин на који је предвиђен, али постоје и могућности да се број земаља домаћина смањи на осам, пет или чак једну", рекао је Чеферин уразговору је за шпанску ТВ Мовистар.

Председник УЕФА додао је како је сада прерано говорити о томе да ли ће се утакмице на Европском првенству играти без публике, са ограничним бројем гледалаца или пред пуним трибинама.

Због пандемије корона вируса ЕУРО је одложен за годину дана и требало би да се одржи од 11. јуна до 11. јула наредне године.

Чеферин се осврнуо и на завршницу прошлосезонске Лиге шампиона када се од четврфинала до завршнице играло на једну утакмицу.

"Прошлосезонски систем завршнице је био занимљив и имамо позитивне реакције клубова који су учетсовали. Завршни турнир са осам екипа вероватно је тешко уклопити у календар такмичења, али што се мене тиче једнонедељни завршни турнир са четири екипе би био одличан догађај. Али неће бити промена система такмичења све до почетка новог циклуса предвиђеног за сезону 2024/25", закључио је Чеферин.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести