Чукарички прекинуо Звездину серију непобедивости

После 57 утакмица без пораза у Суперлиги Србије, фудбалери Црвене звезде изгубили су од Чукаричког меч на Бановом брду.
cukaricki zvezda, fk crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Ни вођство од 2:0 није било црвено-белима довољно, на крају су морали да стегну руку ривалу и честитају му на тријумфу. Шеф стручног штаба Чукаричког Симо Крунић био је видно задовољан победом, после великог преокрета, до коначних 3:2. Он је честитао својим, али и противничким играчима.

„Честитам пре свега својим играчима, али и противнику на фер и коректној борби. Ово је невероватан подвиг који су моји играчи сами креирали. Успели су да изненаде овакву Црвену звезду и да, уз малу дозу спортске среће, окрену резултат. Све време смо играли нашу игру, цео меч смо покушавали да играмо на наш начин, на срећу успели смо да дођемо до победе. Исто тако, могло је да се окрене на другу страну, могла је Црвена звезда да поведе и са 3:0, али то је фудбал. После оваквих мечева и овако велике победе, најтежа је прва следећа утакмица. А ми гостујемо у Нишу у четвртак, на терену на којем је заиста врло тешко играти, против одличног тима какав је Раднички“, казао је после утакмице симо Крунић, шеф стручног штаба Чукаричког.

Пораз актуелног шампиона дошао је у незгодно време, пред трећи „вечити дерби“ ове сезоне.

„Тешко нам је пао пораз, желели смо да у што бољем расположењу дочекамо Партизан. Али, можда је ово добра опомена баш пред тај важан дуел. Морамо да се затегнемо и започнемо нови низ победа. Ово нам је био први пораз у лиги, и прошле сезоне смо доживели један, па нека остане на томе“, рекао је капитен Црвене звзеде Вујадин Савић.

Куриозитет је да је Црвена звезда на Бановом брду први пут ове сезоне у првенству примила три гола.

„Још горе је то што се све десило после нашег вођства од 2:0. Такав преокрет дуго нико није направио против нас. Све је то добра опомена пред дуеле који нас очекују. Морало је једном да се деси, то је фудбал.“

Савић истиче да цела екипа сноси одговорност за незгодан пораз против Чукаричког.

„Сви смо морали да одиграмо боље, када побеђујемо заслуге су на свима, када губимо - и кривица је на свима. Треба да подигнемо главе, да покажемо карактер који смо много пута до сада показали да имамо и да наставимо даље још јаче“, рекао је капитен црвено-белих.

Тренер Владан Милојевић истакао је да ће се утврдити разлози зашто се распала игра његове екипе после раног вођства од 2:0.

„У нечему је очигледно био проблем, видећемо шта је то. Са анализом смо почели, желимо што пре да утврдимо узроке како се то више не би понављало. Упозоравао сам да је Чукарички одлична екипа, али очигледно нисмо то најозбиљније схватили“, поручио је стратег црвено-белих.       

И. Л.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести