Де Роси после 19 година иде из Роме

РИМ: Капитен и дете Роме Данијеле Де Роси напушта римски клуб после 19 година. Искусни 35-годишњи везни фудбалер неће завршити каријеру као његов ментор Франческо Тоти играјући само за Рому, већ ће на лето променити средину.
d
Фото: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Де Росију до краја јуна истиче уговор и неће потписати нови, па ће му утакмица против Парме 26. маја бити последња у дресу вољеног клуба, објавила је Рома.

За укупно 19 година, рачунајући и једну у млађим селекцијама, Де Роси је одиграо 614 мечева и по томе је други у историји клуба, баш иза Тотија (786).

"Будући капитен", како гласи надимак Де Росију још док је играо са Тотијем, жалиће за само једном жељом - што са Ромом није освојио Скудето јер је у сезони 2000/2001, када је Рома уизела титулу, наступао за млади тим, а касније није успео да испуни велику жељу.

Судбина, или случајност, али чињеница је да је тада Рома освојила титулу шампиона Италије победом над Пармом (3:1) у последњем колу, а "круг" затвара исти ривал на Де Росијевом опроштају, такође на стадиону Олимпико.

Де Роси је освојио је два Купа Италије, уз један Суперкуп, а остаће уписано да је са репрезентацијом Италије узео трофеј Светског првенства у Немачкој 2006. годин

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести