ЂОРЂЕ ЂУРИЋ, ШТОПЕР ВОЈВОДИНЕ Не може Чука да има већи мотив од нас

Још само два дана остала су до почетка наставка сезоне у Суперлиги Србије, а пред фудбалерима Војводине у петак је дерби сусрет с Чукаричким, на стадиону “Карађорђе”.
Đorđe Đurić (s loptom) u duelu s Bogosavcem iz Čukaričkog Foto: J. Grlić
Фото: Ђорђе Ђурић (с лоптом) у дуелу с Богосавцем из Чукаричког Фото: Ј. Грлић

Новосађани јако добро знају да би, уколико победе веома квалитетног супарника, могли практично да заврше овосезонску причу и испуне циљ - пласман у квалификације за Лигу Европе, па размишљају управо у том смеру. Сагласан с тим да је пред његовим саиграчима и њим самим лепа прилика да остваре део жеља везаних за ово првенство је и снажни Ђорђе Ђурић, штопер који је прошлог лета у Нови Сад стигао управо из редова “брђана”.

- Иза нас је дугачка пауза и зато сви једва чекамо да се првенство настави - рекао је Ђурић. - Игром случаја, ривал ће нам бити моја некадашања екипа, која је састављена од квалитетних, младих фудбалера, који су жељни да се докажу на великој сцени. Међутим, убеђен сам да у овом тренутку имамо бољи и снажнији тим и да ћемо то игром и да докажемо. Уосталом, не може Чукарички да има већи мотив од нас, јер ми у случају тријумфа практично решавамо причу о пласману у европску конкуренцију.

Стамени играч Војводине задовољан је начином на који је екипа тренирала у минулом периоду.

- Уигравали смо линије тима кроз тренинге и три контролне утакмице. Знамо да резултати у њима нису били баш у складу с очекивањима наших навијача, али имамо разлога за задовољство. Кондиционо добро стојимо, ствари у самој игри враћају се на место и на жељени ниво и очекујем да то у петак и потврдимо.


Повреда је остала иза мене

У тренинг-утакмици с Кабелом (1:1), Ђорђе Ђурић повредио је пету и зато је једно време тренирао смањеним интензитетом.

- Повреда је остала иза мене - казао је међу саиграчима популарни Ђота. - У једном дуелу сам незгодно доскочио и осетио бол, али то је већ део прошлости. Све је у најбољем реду, тренирам без икаквих проблема и максимално спреман дочекаћу сусрет с Чукаричким.


Конкуренција за стартну поставу Новосађана изузетно је јака, а Ђурић се нада да би могао да се нађе у њој.

- Тренирам свом снагом, а директни ривал ми је Славко Бралић, који је одличан момак и сјајан фудбалер. Шеф Ненад Лалатовић ће донети одлуку о томе ко ће да наступи у петак, а добра ствар је у томе што ће моћи да рачуна практично на све играче. У рад се укључио и Богдан Младеновић и сигурно је то да ћемо учинити све што је до нас како бисмо пружили максимум у сусрету с Чукаричким. Даће Бог, изборићемо се за излазак на евро-сцену и биће нам то најбоља награда за учињено током сезоне - истакао је Ђорђе Ђурић.

Утакмица Војводина - Чукарички се, без присуства гледалаца, игра у петак на стадиону “Карађорђе”. Почетак је заказан за 17 часова, уз пренос на ТВ Арена спорт.  

 А. Предојевић

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести