Ђукић: Притисак огроман, сви мисле да су паметнији

БЕОГРАД:  Тренер Партизана Мирослав Ђукић, пред дуел са Динамом из Врања у 2. колу Суперлиге, изјавио је да је огроман притисак после лошег старта, али да ће учити све да се издигну изнад ситуације и победе на гостовању.
djukich_partizan
Фото: Miroslav Đukić, foto: Tanjug (Video)

"После лосег старта против Радника идемо поново у Сурдулицу да се вратимо на прави колосек. Притисак је увек огроман, морамо да идемо на победу. На нама је да га савладамо", рекао је Ђукић на конференцији за медије у СЦ Телеоптик.Ђукић сматра да је минула утакмица против Тракаија у Лиги Европе била позитивна, иако не звучи тако.

"Треба се радовати свакој победи није лако никог победити, за мене је позитивна ствар и мислим да ће нам дати самопоуздање пред Динамо", казао је Ђукић.Када је реч о утакмици са Динамом рекао је да све зависи од црно-белих."Долази у право време, мислим да ће се затворити. Мораћемо да играмо брже и једноставније. 

Имамо доста добрих играча да можемо да ротирамо. Битно је да уђемо добро у ту утакамицу. Партизан је фаворит, све зависи од нас, а то је веома битно. Они су тврда, компактна екипа, па и Црвена звезда се доста мучила док их није отворила, а није било лако као што говори резултат", додао је тренер црно-белих.

О кадровској ситуацији рекао је да су и даље повређени Немања Николић и Зоран Тошић, а Милан Смиљанић још није лиценциран.

Ђукић је уверен да ће ове сезоне Партизан бити јачи.

"Мислим да је ове године Партизан кадровски јачи битно је да избегнемо повреде. Да играте на три фронта битно је да имате велики број играца", казао је Ђукић.

Он се дотакао и звиждука са трибина, речима да само ради свој посао.

"Ја се бавим мојим послом, на мене то не утиче. Бавим се својом екипом, да буде мирна и сталожена. Морамо да се изборимо са тиме, сигурно да негативно утиче на играче, али ја сам им рекао шта је њихов задатак и они су то одрадили. Покушаћемо да направимо добар амбијент на наредне две утакмице. Проблем је што овде сви мисле да смо паметнији и бољи од других, али нисмо, треба да се спустимо на земљу. Тешко је играти против затворене екипе, сви се муче против таквих екипа али овде сви мисле да је то лако", рекао је Ђукић.

Прокоментарисао је игру Светозара Марковића и Сејдубе Суме.

"Код Марковића су нормалне осцилације, млад је играч, када имате амбијент који није адекватан сигурно да долази до нервозе. Он ће морати да се носи са тим, ја могу да га растеретим, али он и сви други морају сами да се изборе са тим. Сви имају пуно поверење од нас. Сума је склон потезу више, мора да схвати да треба да игра брже", казао је шеф струке црно-белих.

Фудбалери Партизан сутра од 19 сати играју у Сурдулици против Динама из Врања у 2. колу Суперлиге Србије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести