Два гола Лазара Марковића за победу Партизана против Флоре

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана победили су вечерас естонску Флору 2:0 (2:0) у другом колу Б групе Лиге конференција.
fudbal
Фото: pixabay.com

До другог тријумфа, након победе против Анортозиса на КИпру, црно-беле је предводио двоструки стрелац Лазар Марковић у 19. и 42. минуту.

Изабраници Александра Станојевића током целог меча били бољи ривал, константно су нападали противнички гол, имали су још неколико прилика за убедљивију победу, али ја на крају остао резултат 2:0.

Дуел у Хумској обележио је и прекид због указивања лекарске помоћи теже повређеном играчу Флоре Маркусу Сепику, који је остао да лежи на терену.

Лекарски тим Естонаца затражио је додатну помоћ, па је Сепик колима Хитне помоћи одвежен са терена у Ургентни центар, а аплауз подршке добио је од присутних на стадиону.

Према првим информацијама, он је сетио бол у грудима и имао је нагон за повраћањем.

Црно-бели су први у групи Б са шест бодова, колико има и Гент, који је вечерас савладао Анортозис 2:0, док су Анортозис и Флора без бодова.

Партизан наредни меч у Лиги конференција игра против Гента 21. октобра на свом стадиону, док ће Флора истог дана гостовати Анортозису.


Тренер Флоре: Сепик није имао срчани удар

Тренер фудбалера Флоре Јирген Хен рекао је да према инофрмацијама које има играч Маркус Сепик није доживео срчани удар.

Флора је вечерас у другом колу Лиге конференција изгубила од Партизана 2:0, а дуел у Хумској обележио је и прекид због указивања лекарске помоћи теже повређеном играчу Сепику, који је остао да лежи на терену, након чега је колима Хитне помоћи одвежен са терена у Ургентни центар.

"Сепик је осетио слабост и бол у грудима, али оно што знамо за сада да није у питању инфаркт и он се сада опоравља", рекао је Хен на конференцији за медије после меча.

Сам случај подсетио је на онај са Европског првенства када је Данац Кристијан Ериксен имао срчани застој, а тенер Флоре је рекао да је сада све на нивоу спекулације и да се повређени Сепик у стабилном стању.


Станојевић: Морамо бити задовољни; Марковић: Битна победа

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је да је срећан и задовољан због победе против Флоре у другом колу Лиге конференција (2:0).

"Драго ми је да смо наставили са победама у Европи. Честитам момцима. Било је тешко играти због кише, морамо бити задовољни. Надам се да је дечко из екипе Флоре добро и да ће све бити у реду. Желим му све најбоље" , рекао је Станојевић на конференцији за медије.

Станојевић је истакао да му значи подршка навијача и похвалио је навијање.

"Било је тренутака слабости, али публика је то осетила и дизала нас. Хвала им на томе", поручио је Станојевић.

Шеф стручног штаба црно-белих упитан је и зашто Синиша Саничанин није играо.

"Саничанин је заражен короном, добро се осећа, али је позитиван", рекао је Станојевић.

Двоструки стрелац у победи црно-белих Лазар Марковић истакао је да је срећан због голова, али да није ажно ко их је постигао, већ да је битан тријумф.

"Много битна победа, да наставимо са добрим партијама у Европи, да покушамо да догурамо што даље можемо. Срећни смо због победе", рекао је капитен Марковић.

На питање колико је на све утицала ситуација када је играч Флоре Маркус Сепик одвежен са тренера колима Хитне помоћи.

"Није нам било свеједно, желим му све најбоље. Није било лако наставитии, али ми смо професионалци", закључио је Марковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести