Езе није ни знао да је постигао гол

НОВИ САД: Изузетно лепо фудбалско вече у недељу су на “Карађорђу” приредили бројним гледаоцима играчи Војводине и ТСЦ-а.
1
Фото: J. Grlić

Преко 7.000 гледалаца дошло је да испрати најзанимљивији дуел 5. кола елитног такмичења и, на основу онога што су могли да виде, сигурни смо да нису зажалили. Утакмица је донела тврду игру, прошарану жестоким дуелима буквално на сваком делу терена, а, посебно у другом полувремену, и одличне акције, бројне шансе на обе стране и четири гола. На крају, ривали су били награђени по бодом (2:2), а аплаузи с трибина сведочили су о задовољству аудиторијума оним што су  приказали фудбалери две војвођанске екипе.

Имала је екипа из Бачке Тополе вођство од 2:0, до ког је стигла лепим головима Ненада Лукића. Чинило се у тим тренуцима да ће ТСЦ црвено-беле натерати на капитулацију, али се домаћин није предавао ни једног тренутка. Променом формације и заигравши с два шпица, тренер Ненад Лалатовић натерао је свој тим да крене свим снагама ка голу Немање Јоргића и то се исплатило. У последњих двадесетак минута Војводина је доминирала, стварала прилике и успела, головима Бојана Матића и  Винсента Езеа, буквално у последњем секунду утакмице, да стигне до изједначења.


Николић потписао за Вошу

Завршени су сви договори о доласку нападача Немање Николића из Партизана у редове Војводине. Одлични фудбалер, бивши вођа напада суботичког Спартака, наредних годину дана провешће на позајмици у црвено-белом дресу, с тим да Воша до краја зимског прелазног рока 2020. године има право на откуп његовог уговора. Иако је у појединим медијима наговештавано да Николић неће моћи да игра у дуелима Воше с Партизаном, сазнајемо да он може да наступа против свих ривала.

Николић је јуче одрадио први тренинг с тимом, а данас у 12 часова биће одржана и конференција за медије на којој ће Николић званично бити промовисан у новог играча Војводине.


- Уопште нисам био свестан да сам постигао гол, нити сам знао којим резултатом је утакмица окончана - рекао је Езе. - По завршетку сусрета, у свлачионици сам пао у несвест и тек ми је наш доктор у Ургентном центру објаснио да сам постигао гол и да смо освојили бод. Јуче сам, гледајући најважније детаље с утакмице, видео на који начин сам савладао противничког голмана. Наравно да сам био пресрећан када сам чуо лепе вести, а онда и када сам сазнао да нисам зарадио неку тежу повреду. Већ се осећам много боље и верујем да ћу убрзо наставити с тренинзима.

Фото: J. Grlić

Врата ка освајању бода одшкринуо је Бојан Матић, који је у 72. минуту постигао свој пети гол ове сезоне и смањио предност Бачкотополчана.

- Наставио сам серију погодака и права је штета што нисмо наставили да побеђујемо. Лоше смо ушли у утакмицу, нисмо играли онако како знамо и можемо и то нам се осветило. Почетком другог дела  примили смо два брза гола после сопствених грешака, али све то је фудбал. Успели смо да се вратимо, да покажемо да смо велика екипа и, када се све сабере, освојени бод је био и права мера. Искрено, нисмо заслужили да победимо, иако смо имали довољно прилика да и у томе успемо. Борили смо се до последњег тренутка и за то смо били награђени поготком Езеа – задовољан је Матић.


Лакше повреде Бојића и Езеа

У 24. минуту на земљи је остао да лежи Петар Бојић, један од кључних играча Војводине. Пар минута касније заменио га је Дејан Зукић.

- Бојић је повредио раме и  по завршетку дуела отишли смо да  снимимо озлеђено место - рекао је др Владимир Чолаковић. - Срећом, није реч о озбиљнијој повреди, вратиће се у тренажни процес за пар дана.

Пред сам крај узбудљивог дуела на земљи је остао да лежи и каснији човек одлуке Винсент Езе.

- Он је имао лакши потрес мозга, био је такође на прегледу после утакмице. Ипак, остао је на терену и успео да постигне гол, али ће у наредних неколико дана морати мало да се одмори - додао је лекар ФК Војводина.


Матић, баш као ни тренер Лалатовић на конференцији за медије после сусрета, није крио пријатну изненађеност квалитетом игре ТСЦ-а. Екипа Золтана Сабоа показала је да њени резултати у овој сезони нису плод никакве случајности, већ да је реч о јаком, уиграном и искусном саставу, који форсира стил игре који му највише одговара.

- Знао сам да је ТСЦ добра екипа, а он је то доказао и на “Карађорђу”, пруживши мушку игру, са пуно борбе и јаких дуела - додао је Матић. - Публика на нашем стадиону имала је прилику да ужива у доброј утакмици и желим да јој се захвалим за заиста сјајан и прелеп амбијент који је створила. Мислим да су овакве утакмице недостајале нашем фудбалу и да представљају најбољу позивницу навијачима да наставе да долазе на трибине у још већем броју. Нама следи градски дерби са Пролетером, а онда наилази фудбалски празник, поново на “Карађорђу”, у којем ћемо угостити Црвену звезду. Ипак, сада размишљам само у првом следећем ривалу, а то је тим са Слане баре.

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести