ФИФА УВОДИ НОВО ПРАВИЛО Од сада ће у фудбалу постојати и наранџасти картон! ЕВО ШТА ТО ЗНАЧИ ЗА ИГРАЧЕ

Интернационална фудбалска федерација (ФИФА) већ неко време размишља о бројним променама у правилима, како би фудбал учинили доста атрактивнијим, али и функционалнијим, а најновија ће бити такозвани наранџасти картон.
d
Фото: Pixabay.com

На састанку, који се одржава сваке године током новембра у Лондону, расправљали су о потенцијалним мерама које би могле да смире играче и тренере на терену када дође до напете атмосфере и сукоба.

Међународни одбор фудбалских савеза је одлучио да поред стандардних, црвеног и жутог, картона уведу и трећу боју, која ће служити да привремено искључи играча на период од 10 минута и то би се применило само у случају његовог или њеног непримереног понашања.

У другим спортовима имамо сличне мере, рукомет има казну од два минута, ватерполо и хокеј имају својеврсне казне, а како је најављено од сада ће и фудбал то имати и први пут ћемо видети у руској Првој лиги.

Нема никакве сумње да би ово натерало играче да промене начин комуникације. До сада је судијама било изузетно тешко да изваде жути картон у ситуацијама када играч већ има један, пошто то повлачи даље казне, не само до краја утакмице, већ и за наредне мечеве. Ово би се ограничило само на тих 90 минута и нема сумње да би се арбитри лакше одлучили за санкције.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести