ФК Јединство из Руменке стасао у колектив за понос

Руководство, тренерски кадар и фудбалери Јединства из Руменке(члан Војвођанске лиге југ) протекле две године исписали су најлепше странице у скоро 90 година дугој историји.
Ekipa Jedinstva je među ozbiljnim kandidatima u Vojvođanskoj ligi jug  za plasman u viši rang Foto: privatna arhiva
Фото: Екипа Јединства је међу озбиљним кандидатима у Војвођанској лиги југ  за пласман у виши ранг Фото: приватна архива

Посебно ће текућа бити упамћена  за многе не­вероватним резултатима у пр­венственим окршајима и у најмасовнијем такмичењу, где су момци тренера Владимира Шпоње стигли међу  32 најбоља клуба у  Србији.Поред агилне управе,  на челу са двојцем Марком и Ненадом Јовановићем, ква­литетног  играчког кадра велике заслуге за успехе припадају тренеру Владимиру Шпоњи и помоћницима Немањи Мектеро­вићу и Зорану Коларском.

- Са убедљивом предношћу окончали смо  јесењу трку у Новосадској лиги, али због вируса нисмо имали прилику да на зеленом терену потврдимо и у пролећној полусезони нашу доминацију. Пласирали смо се у Војвођанску лигу одлуком  органа ФСВ и тиме  добили шансу да се у вишем рангу   покажемо у најбољем светлу – каже Шпоња.

Руменчани су и у новом друш­тву играли сјајно, што потврдђује друго место, три бода касне за водећим Хајдуком.- Костур играчког кадра остао је и за ову лигу уз довођење неколико појачања сачињен је добар тим. Ни одсуство тројице битних играча због повреда, голмана


Скоко одиграо све мечеве

Током јесени дрес Јединства успешно је носило чак 24 играча.Све утакмице одиграо је Владимир Скоко, меч мање: Заов, Берић, Гаyић, Тепић, и Стојановић. Следе: Глишић,Тришић, Митровић и Ђанковић (15),Зирић (13), Ђекић, Штефек (12), Рајак (11),Грубовић (9),Петровић и Моравац (8),Веселинови и Радин (5), Сиљановски (4),Драгишић (2) и Јованов (1). Најефикаснији са  по четири гола су: Ђанковић, Веселиновић и Гаyић,док су се са 7 асистенција истакли Тепић и Митровић.


Костуранова, Веселиновића и Ћетковића, није нас уздрмало, шта више био је то додатни мотив за све фудбалере да квалитетним играма и борбеношћу надоместе њихове изостанке.Уз искусне играче афирмисала су се двојица омладинаца, Петровић и Јованов, што нас посебно радује.

Јединство игра нападачки фудбал, на чему им честитају и ривали.

- Освојили смо више бодова у гостима (20). Остварили смо као гости шест победа, два пута играли нерешено и изугубили на старту првенства од Радничког у Новој Пазови (1:0). Код куће имамо победу мање, уз два ремија и пораза од Борца (2:0). Постигли смо 31 и примили само 12 голова - најмање у лиги. Можда бисмо били и бољи да нисмо играли на два фронта, али искрено презадовољни смо оствареним.

Учешће у Купу посебна је прича.

- Као екипа из петог ранга имали смо у нашем најмасовнијем такмичењу трновит пут до највећег успеха и пласмана међу 32 најбоље екипе. Победом у Беочину над Цементом (1:0) освојили смо Куп ФШ на територији ФСГНС, а у финалу на територији ФСВ у Бачкој Паланци савладали смо на пенале Раднички из Зрењанина. Угостили смо затим прволигаша Земуна и у сјајном мечу остварили убедљиву победу, показали да нисмо случајно стигли до саме завршнице. Шлаг на торти био је меч са Војводином у Руменци. Пружили смо достојан отпор освајачу Купа, нисмо се обрукали, изгубили смо(2:0), али смо оставили веома леп утисак.

Ново окупљање планирано је  за средину јануара.

-  Пролеће ће бити теже од јесени, много је кандидата за виши ранг. Осим Хајдука , ту  су  Борац из Шајкаша, Нови Сад, Слога из Ердевика, Младост и Индекс. Претпостављам да  ће се сви појачати, а ни ми нећемо седети скрштених руку. У складу са буyетом покушаћемо да дове­демо појачања на местима где смо увидели одређене слабости.Ми смо сложна породица која стално тежи бољем и све препреке успешно прелази. Заиста има чиме да се поносимо и настојаћемо да останемо на овом путу– поручио је  сјајни тренер и диван човек Владимир Шпоња.

        М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести