ФК Војводина: Дан одмора после Мачве

Никада није лепо, још мање добро, када се у спорту доживљавају порази, па макар то било и у тренинг утакмицама.
Avramovski/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Дуел између играча Мачве Ђуришића (29) и Новосађанина Аврамовског (80)

Навијаче фудбалера Војводине зато је сигурно забринуо неуспех у суботњем одмеравању снага с Мачвом (0:2), посебно када се зна да је пред њима финиш јесењег дела сезоне и првенствени сусрет у суботу, у којем ће бити домаћини Раднику из Сурдулице. Шапчани су искористили пропусте у одбрани црвено-белих и казнили их, али, утисак је, овај негативни резултат није посебно забринуо шефа стручног штаба Воше Владимира Буача.

- Овакви сусрети играју се управо зато да бисмо у њима експериментисали, испробали неке замисли, проверили поједине играче на позицијама које нису њихове и стигли до решења за одређене дилеме које имамо - рекао је Буач. - Резултат нам зато није био у првом плану ни у сусрету с Мачвом, као ни нешто раније у дуелу с Цементом (1:1). У утакмици с Радником, која нас очекује у следећу суботу, нећемо моћи да рачунамо на Вукасовића и Саничанина због картона, па сам желео да видим на кога и у којој мери могу да рачунам. Увек је то много боље, па и лакше, уочити у утакмицама него на тренинзима и, гледајући из тог угла, није ме много онеспокојило то што смо изгубили од Шапчана.


У среду гостују Панчевци

Владимир Буач је најавио да је пред Војводином још једна порвера форме у овој паузи. Новосађани ће, у среду, одиграти тренинг сусрет са екипом Динама из Панчева, коју су не тако давно савладали у утакмици Купа Србије (2:1). Овај дуел играће се у ФЦ “Вујадин Бошков”, а почетак је заказан за 13 часова, уз слободан улаз на трибине.


У првом полувремену на позицији дефанзивног везног играча деловао је капитен Душан Јованчић, Даниел Аврамовски играо је повученије него иначе, а иза шпица Стефана Михајловића налази се Васко Калезић. Јесу Новосађани створили неколико прилика, пре свих Суботић је био у шансама, али се мрежа иза леђа голмана Пулетића није затресла. Истовремено, пар штопера чинили су Бразилац Алвеш и млади Деветак, пошто је Веселиновић одсутан због обавеза према омладинској репрезентацији.

- Истина је да смо пробали да променимо улоге појединцима и видимо како се они сналазе. До дуела са Сурдуличанима има још довољно времена да пронађемо најбоље алтернативе, тим пре што ћемо највероватније променити и начин на који ћемо у тој утакмици играти. Што се позиције штопера тиче, ту баш и немамо велики избор и, за сада, у малој предности да се појави у стартној позицији је Алвеш, који је искуснији од Деветака. То, међутим, не мора ништа да значи, пред свима је још неколико дана доказивања и могућа су и неочекивана решења. Буач је задовољан радом и односм играча према обавезама.

- Задовољан сам односом према тренинзима, понашањем и дисциплином свих играча. Они максимално професионално раде све оно што им моји сарадници и ја кажемо и ту баш никаквих проблема немамо. Пред нама је још једна тренинг утакмица, у њој ће поново добити прилику фудбалери који су до сада имали мању минутажу и талентовани омладинци, а до суботе ћемо јасно знати на коју поставу рачунамо, односно који тим може да нам донесе успех на путу ка зацртаном циљу, односно освајању сва три бода- рекао је Буач.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести