Фуд­ба­ле­ри Вој­во­ди­не у четвртак пу­ту­ју на Зла­ти­бор

Ушли су фуд­ба­ле­ри Вој­во­ди­не у пун ри­там ра­да на при­пре­ма­ма за но­ву се­зо­ну, тре­ни­ра­ју­ћи на од­лич­но при­пре­мље­ним те­ре­ни­ма у ФЦ „Ву­ја­дин Бо­шков“ у Ве­тер­ни­ку.
pripreme FK Vojvodina 4
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Сход­но пла­ну ко­ји су при­пре­ми­ли шеф струч­ног шта­ба Ра­до­слав Ба­так и ње­го­ви са­рад­ни­ци Ми­лан Бе­лић, Зо­ран Ре­пац, Бо­јан Не­зи­ри и Дра­ган Ле­ско­вац, цр­ве­но-бе­ла екс­пе­ди­ци­ја у четвртак ују­тро од­ла­зи на нај­ва­жни­ји део при­пре­ма­ти на Зла­ти­бор, где ће еки­па од­и­гра­ти три кон­трол­не утак­ми­це.

И да­ље су игра­чи то­ком ра­да по­де­ље­ни на две гру­пе, у пр­вој су углав­ном фуд­ба­ле­ри ко­ји су у про­шлој се­зо­ни но­си­ли цр­ве­но-бе­ли дрес, док се у дру­гој мом­ци ко­ји су до­шли на про­бу и на­сто­је да ра­дом и по­на­ша­њем убе­де Ба­та­ка да за­слу­жу­ју шан­су у Во­ши. Ме­ђу кан­ди­да­ти­ма за еки­пу ви­ше ни­су што­пер Ма­рио Ма­слаћ и ве­зни  Емир Ло­ти­нац по­што су спо­ра­зум­но рас­ки­ну­ли уго­во­ре с Вој­во­ди­ном.

„До­го­во­ри­ли смо се да пре­ки­не­мо да­љу са­рад­њу и од да­нас сам сло­бо­дан играч“, ре­као је сна­жни Ма­рио Ма­слаћ (27), ко­ји је то­ком про­ле­ћа од­и­грао се­дам утак­ми­ца и по­сти­гао је­дан гол.

„Же­лим да ка­ри­је­ру на­ста­вим у ино­стран­ству, вре­ме је да се фи­нан­сиј­ски обез­бе­дим и у то­ку на­ред­них да­на оче­ку­јем да окон­чам пре­го­во­ре ко­је во­дим с по­је­ди­ним клу­бо­ви­ма.“

За раз­ли­ку од Ма­сла­ћа, Ло­ти­нац (29) је про­вео шест ме­се­ци у та­бо­ру но­во­сад­ског су­пер­ли­га­ша, али ни­је ус­пео да се на­мет­не тре­не­ри­ма Ива­но­ви­ћу и Ве­се­ли­но­ви­ћу, као ни са­да­шњем Ба­та­ку, па је и он ре­шио да фуд­бал­ску сре­ћу по­тра­жи у не­ком дру­гом клу­бу.


Ву­ки­ће­вић у Пољ­ској

Се­кре­тар струч­ног шта­ба ФК Вој­во­ди­на Дра­ган Ву­ки­ће­вић не­ће би­ти с цр­ве­но-бе­ли­ма то­ком при­пре­ма на Зла­ти­бо­ру. На по­зив се­лек­то­ра мла­де ре­пре­зен­та­ци­је Не­на­да Ла­ла­то­ви­ћа, он сутра пу­ту­је на Европ­ско пр­вен­ство у Пољ­ској.


Ја­мај­ча­нин Ке­вон Лам­берт (20) та­ко­ђе је на­пу­стио ФЦ „Ву­ја­дин Бо­шков“, по­што ни­је убе­дио тре­не­ра и ру­ко­вод­ство да мо­же да од­го­во­ри зах­те­ви­ма ко­је не­ми­нов­но у се­би но­си игра­ње за Вој­во­ди­ну. Ме­ђу­тим, Фран­сис Афри­ја и Yозеф Ову­су Бем­пах, игра­чи из Га­не, сутра би, ка­ко са­зна­је­мо, тре­ба­ли да пот­пи­шу про­фе­си­о­нал­не уго­во­ре, што зна­чи да ће Ра­до­слав Ба­так на њих мо­ћи да ра­чу­на у но­вој се­зо­ни.

„И да­ље раз­го­ва­ра­мо с игра­чи­ма ко­ји су нам за­ни­мљи­ви, али још ни­шта ни­смо кон­кре­ти­зо­ва­ли по том пи­та­њу“, са­оп­штио је Дра­го­слав Ву­ко­вић, пред­сед­ник Над­зор­ног од­бо­ра но­во­сад­ског клу­ба.

„Еки­па у четвртак пу­ту­је на Зла­ти­бор, а план је да на пут кре­не 25 фуд­ба­ле­ра. Ме­ђу­тим, мо­гу­ће је да тај спи­сак и про­ши­ри­мо, од­но­сно да на Зла­ти­бор до­пу­ту­ју и не­ки од игра­ча с ко­ји­ма за са­да са­мо раз­го­ва­ра­мо.“


Ми­лан Бе­лић: Сутра спи­сак за Зла­ти­бор

Ми­лан Бе­лић је не­ка­да пле­нио сјај­ним игра­ма у дре­су Вој­во­ди­не, а да­нас је нај­бли­жи са­рад­ник ше­фа струч­ног шта­ба Ра­до­сла­ва Ба­та­ка.

„Све за са­да иде пре­ма пла­ну, про­бле­ма прак­тич­но не­ма­мо. Мом­ци ко­ји су до­шли на про­бу до­бро тре­ни­ра­ју и све их има­мо у фо­ку­су, а о ко­нач­ном спи­ску пут­ни­ка за Зла­ти­бор из­ја­сни­ће­мо се сутра. Да ли ће то би­ти по­сле ју­тар­њег или по­по­днев­ног тре­нин­га, оста­је да ви­ди­мо. Не­ко­ли­ко игра­ча нас је на­пу­сти­ло и ва­ља­ло би да се по­ја­ча­мо на по­зи­ци­ји на­па­да­ча, као и што­пе­ра, јер је пред на­ма још јед­на ду­га и на­пор­на се­зо­на, у ко­јој ће нам би­ти по­тре­бан ква­ли­те­тан играч­ки ка­дар. Тру­ди­мо се да при­пре­ме од­ра­ди­мо што бо­ље, ат­мос­фе­ра ме­ђу мом­ци­ма је од­лич­на и не­ма раз­ло­га да та­ко не оста­не и у на­став­ку ра­да“, ре­као је Бе­лић.


О са­мом ра­ду то­ком про­те­клих да­на не­што ви­ше ре­као је ка­пи­тен Ни­ко­ла Ан­тић, од ко­јег се и у но­вој се­зо­ни оче­ку­ју за­па­же­не пар­ти­је.

„По­че­ли смо при­пре­ме пре свих до­ма­ћих еки­па.Чи­ње­ни­ца је да је па­у­за би­ла крат­ка, али што се ме­не ти­че то ми ни­је сме­та­ло јер без про­бле­ма од­ра­ђу­јем тре­ни­ге“, на­гла­сио је Ан­тић.

„Од­ла­зи­мо на пла­ни­ну, а же­ља свих нас је да мак­си­мал­но спрем­ни до­че­ка­мо старт у ква­ли­фи­ка­ци­ја­ма за Ли­гу Евро­пе.“

Ка­пи­тен хва­ла ва­ља­ну ат­мос­фе­ру.

„У  еки­пи је од­лич­на ат­мос­фе­ра, са­чу­ва­ли смо ко­стур ти­ма, а има­мо ве­о­ма до­бру са­рад­њу с тре­не­ром Ба­та­ком и ње­го­вим са­рад­ни­ци­ма, што је са­мо на­ста­вак ре­ла­ци­је ко­ју смо ус­по­ста­ви­ли кра­јем про­шлог пр­вен­ства. Оче­ку­је­мо да нам се уско­ро при­дру­же и но­вај­ли­је, пре свих је­дан ква­ли­те­тан шпиц играч, јер је то по­зи­ци­ја на ко­јој смо де­фи­ци­тар­ни. Оти­шли су не­ки мом­ци, ту ми­слим на Па­ло­че­ви­ћа, Пу­шка­ри­ћа, Ба­би­ћа, ево са­да и Ма­сла­ћа и ја им же­лим пу­но сре­ће у на­став­ку ка­ри­је­ра, а ми ће­мо мо­ра­ти да се по­ја­ча­мо, по­ред во­ђе на­ва­ле, још не­ким игра­чи­ма на по­зи­ци­ји што­пе­ра и у ве­зном ре­ду. На­рав­но, то је део по­сла ко­ји од­ра­ђу­је упра­ва клу­ба, а на на­ма је да се што бо­ље спре­ми­мо и по­ку­ша­мо да у де­ло спро­ве­де­мо ами­ци­о­зни план ко­ји је пред на­ма и уђе­мо у груп­ну фа­зу Ли­ге Евро­пе. То би био сја­јан ре­зул­тат и том ци­љу смо по­све­ће­ни“, на­ја­вио је Ан­тић.

А. Пре­до­је­вић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести