Фудбалери новосадског Пролетера вратили се са припрема у Анталији

НОВИ САД: Експедиција Пролетера су се након двонедељних припрема у Анталији вратила у Нови Сад.
proleter slana bara DIvanic
Фото: D. Ivanić

Тренер Ненад Ванић дао је играчима два дана одмора и ново окупљање заказао је за данас. Стигла је чета са Слане баре пуна позитивних утисака и по општем мишљењу пропреме у Анталији биле су пун погодак.                             

„У провинцији Лара смо имали идеалне услове за рад. По повратку у Нови Сад дочекало нас је веома хладно време, што није могло да нам поквари леп утисак са двонедељних припрема. Момци су изузетно коректно одрадили све што се од њих и очекивало па истичем да је одлазак у  Анталију био пун погодак“, задовољан је Ванић.

Пролетер је одиграо четири уаткмице, забележио је две победе нерешен резултат и минимални пораз. 


Весић: Јуриш у елиту

Последњи новајлија у екипи Пролетера је искусни голман Милош Весић (29). Поникао је у Слоги из Темерина, а чувао је гол Новог Сада, Црвене звезде, Радничког из Крагујевца и Динаму из Врања, с којим је био на арбитражу због неиспуњених обавеза из професионалног уговора, а завршила се недавно у његову корист.

„ Знао сам да је Пролетер један од најозбиљнијих кандидата за улазак у Суперлигу и да је у потрази за голманом. Понудио сам моје услуге и на обострано задовољство смо се договорили да заједничким снагама јуришамо на виши ранг. Обећавам да ћу све учинити да дам пун допринос да се Пролетер избори за место у елити“, најавио је Весић.


„У свим утакмицама шансу сам дао свим играчима, а резултати су били у другом плану, али су били и те како потребни за добру атмосферу у екипи. Презадовољан сам обављеним припремама због врхунских услова у којима смо тренирали, као и због напретка игре у свим сегментима. Очекујемо у наставку првенства врхунске резултате и пласман у Суперлигу“, додаје Ванић.

Екипа са Слане баре довела је неколико квалитетних појачања, последњи је стигао искусни голман Милош Весић.                                                                                                           

„У договору са челницима клуба сагледали смо ситуацију и видели на којим местима би требали да појачамо конкуренцију.Доласцима  Жарка Јеличића, Ненада Косовића, Немање  Човића, Николе и Дејана Ђурића, Максима Артемчука, Страхиње Крстевског, Димитрија Томовића, Стефана Шурлана и Милоша Весића, уз остатак тима који је јесенас изборио високу позицију, направили смо екипу која ће испунити клупске амбиције. У овом тренутку ни једног играча не бих да издвојим, али се надам да ће се новајлија Никола Ђурић опоравити од повреде и бити у конкуерцији за најбољи тим“, рекао је Ванић.

До премијерног меча са Слободом Пролетер ће тренирати у балону, а чим време дозволи рад ће се наставити на отвореним теренима.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести