Фудбалери ОФК Бечеј 1918 чекају дуел с Омладинцем

БЕЧЕЈ: Иако су почели припреме тек пре десетак дана, фудбалери ОФК Бечеј 1918 су, захваљујући активностима током паузе на бројним турнирима у малом фудбалу, већ почели с играњем контролних утакмица.
ofk bečej 1918 dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

„У договору с тренером Јовицом Лакићем, играћемо у ритму среда - субота десетак утакмица, како би сви играчи добили прилику да покажу колико могу у овом тренутку“, рекао је спортски директор Дејан Станојев.

Ако се по јутру дан познаје, романтика се враћа на игралиште крај Тисе. У премијерној утакмици, головима Огњена Ђуричина (2), Младена Ковачевића (2), Славољуба Дабижљевића, Александра Бабића и Косте Алексића, декласирана је Козара у Банатском Великом Селу, резултатом 7:0. Тако је било на дебију на домаћој сцени, а Бечејци су у суботу гостовали и у Мађарској и савладали Јаношхолму, у истоименом месту, резултатом 5:4.  Стрелци су били поново Ђуричин и Ковачевић по два пута и Стефан Дражић.

Премијера пред домаћим навијачима заказана је за среду, 19. јула, против српсколигаша Омладинца из Нових Бановаца. Утакмица ће се играти од 18 сати, па је то нова прилика да се на делу покажу момци с Тисе.

У суботу ће екипа скокнути до Кикинде и одмерити снаге с повратником у Војвођанску лигу – исток, тимом ОФК Кикинде. У среду, 26. јула, Бечеј ће угостити Младост из Бачког Јарка, која је, као и домаћин, нови српсколигаш. Последњег јулског викенда одиграће две утакмице с војвођанским лигашима. Један тим ће гостовати у Турији, а други ће у Кикинди играти против ЖАК-а.

Још увек је неизвесно да ли ће 2. августа увеличати сеоску славу Каравуковчанима, а зна се да ће Бечејци у среду, 5. августа, имати прилику да на делу виде своје љубимца у утакмици с новосадским прволигашем Пролетером. Најзад, „генералка“ је заказана за 12. август, а ривал ће бити нови прволигаш ТСЦ из Бачке Тополе. Недељу дана касније, 19. августа, стартује првенствена трка српсколигашког каравана.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести