Фудбалери Пролетера припремају се за утакмицу са Сурдуличанима

Од када је на тренерску клупу сео Бранко Жигић фудбалери Пролетера знају само за успехе.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

У последња четири сусрета, три у првенству, забележили су две победе (Мачва, Напредак), реми са Радом, а у Купу победили Јавор и пласирали се у осмину финала најмасовнијег такмичења. Тиме је чета са Слане баре ухватила прикључак са  екипама које се боре за пласман међу првих осам, а у Купу су намерни да стигну што даље.

Утакмицу са Јавором Жигић је искористио да шансу пружи играчима са мањом минутажом. Успешно су одрадили постављене задатке и  обезбедили пласман у наредну рунду. Посебан печат тријумфу дали су капитен Слободан Новаковић и двоструки стрелац Анес Рушевић.

- Приступ утакмици био је на највишем нивоу. Одиграли смо прво полувреме квалитетно, пропустили смо две лепе прилике, погодили пречку, да би Ивањичани из полуприлике дошли до вођства. У наставку утакмице били смо режени да начинимо преокрет и успели смо у томе.Успео сам да уз помоћ  саиграча два пута да асистирам Рушевићу и резултат смо преокренули у своју корист. Жао ми је  што и код треће асистенције Рушевић није постигао гол, али смо задовољни пласманом у наредну рунду најмасовнијег такмичења – рекао је Новаковић.

Пролетер је паузу искористио да одигра утакмицу са Инђијом.

- Минималним резултатом поражени смо од Инђије. Промашили смо пенал, погодили два пута пречку и још имали лепих прилика да резултујемо надмоћ на терену. И поред пораза сматрам да је то била одлична провера пред првенствени дуел са Радником у Новом Саду.Утакмица  са екипом из Сурдулице, коју води наш бивши тренер Ненад Ванић, од великог је значаја јер победом би били још озбиљнији такмац за освајање  места за плеј – оф. У налету смо, форма нам је све боља и рачунамо на нови успех – поручио је Новаковић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести