Фудбалери Војводине гостују у Раткову

После убедивог пораза у дербију 7. кола Суперлиге од Црвене звезде (1:4), фудбалере Војводине очекује напоран рад у наредне две седмице.
Ognjen Djuricin
Фото: Огњен Ђуричин, фото: Ј. Грлић

Намера струке је да се двонедељна пауза, због обавеза репрезентација, искористи за консолидацију тима и игре. Уговорене су и две тренинг утакмице, у којима шеф стручног штаба Александар Веселиновић намерава да прилику пружи свим играчима који конкуришу за састав.

Прва провера је сутра, у среду када Воша гостује Радничком 1918 из Раткова (члан ПФЛ Сомбор), који обележава вредан јубилеј - 100 година од оснивања. Тренер Веселиновић одлучио је да у Ратково поведе најјачи састав.

„Биће то добра прилика да проверимо тренутне могућности свих момака који су у конкуренцији за први тим“, рекао је Веселиновић.


У суботу са Звијездом

Другу проверу током  паузе Новосађани ће имати у суботу, када им у госте долази члан Премијер лиге БиХ  Звијезда 09 из етно-села Станишићи. Тај сусрет играће се у ФЦ “Вујадин Бошков” (17 часова). Подсетићемо да су се ове екипе среле и на стадиону у Угљевику пре два месеца и да је тада резултат био - 2:2.


„Чуо сам да је терен у Раткову веома добар и због тога ћемо искористити прилику да видимо на делу све играче, укључујући ту и новајлије које су нам се прикључиле током протеклих дана.“

У саставу неће бити повређеног Дамира Зломислића, младог репрезентативца Александра Месаровића и вероватно голмана Емила Роцкова.

„Прва прогноза била је да Зломислића очекује три до четири недеље паузе, због истегнућа медијалног лигамента колена“, рекао је др Владимир Чолаковић, лекар новосадског суперлигаша.

„То и даље важи, тако да очекујем да у року наредна два-три дана он почне с лаганим трчањем, а да се у пун тренинг укључи наредне недеље. Тешко је очекивати да ће бити спреман за сусрет с Радничким у Нишу, али верујем да ће после тога заузети своје место у тиму. Што се Роцкова тиче, после повреде у дуелу с Црвеном звездом, на шефу струке је да одлучи хоће ли данас бранити. Сви остали играчи су здрави.“

Утакмица између Радничког и Војводине  заказана је за 17 часова. Очекује се да ће долазак суперлигаша из Новог Сада изазвати велико интересовање тамошњих љубитеља фудбала и да ће трибине локалног стадиона бити лепо попуњене. Пре овог дуела, гледаоци ће моћи да прате још два интересантна сусрета, пошто се од 14.30 часова састају пионири из Раткова с вршњацима Текстилца из Оyака, док ће се публици, од 15.30 часова, представити и ветерани Радничког и Војводине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести