Фудбалери Војводине на Златибору се припремају за дуел у Лучанима

Фудбалери Војводине Куп победу над Златибором већ су заборавили и окренули су се припремама за првенствени утакмицу у Лучанима.
Gajic i lalatovic
Фото: Војислав Гајић и Ненад Лалатовић на тренингу на Златибору, фото: ФК Војводина

Свима у црвено-белом табору јасно је да се налазе пред захтевним и ни мало лаганим задатком, јер екипа Младости игра добар фудбал и тешко препушта бодове када је домаћин.

Новосађани желе да изборе пету везану победу на гостовањима чиме би донекле неутралисали последице пораза на “Карађорђу” од Вождовца и зато су после утакмице са Златибором остали на овој планини. У миру и тишини, у прелепом амбијенту, тренирају, а уз њих је стално и председник клуба Војислав Гајић, који им својим присуством показује да имају максималну подршку пред веома важну утакмицу у недељу.

- Присуство председника Гајића пуно значи играчима и свима нама, јер знамо да у клубу влада велико заједништво и да су сви окупљени око остварења заједничког циља - пласмана у Европу - нагласио је Видак Братић, помоћни тренер, који ће и у недељу стајати крај аут-линије и командовати игром екипе. - Председник присуствује сваком тренингу, али је са нама и када имамо слободно време, свеједно да ли смо у шетњи, кафићу или неком ресторану. 

Струка неће моћи да рачуна на Синишу Саничанина, који је акумулирао жуте картоне и следи му утакмица паузе.


Први гол као подстрек

Јован Кокир је, после четири уласка у игру с клупе, на Златобору забележио први старт у екипи у једном званичном сусрету и одмах се уписао и у листу стрелаца.   

- Срећан сам и због наступа у стартној постави,као и због првенца у црвено-белом дресу - казао је Кокир. - Ђуричин је лепо вратио лопту с десне стране, Николић ју је пропустио ка мени и није ми било тешко да затресем мрежу. Одлично сам се уклопио у тим, изузетно лепо се осећам у Новом Саду и, уз још бољи и преданији рад, надам се да ћу чешће добијати прилику. Конкуренција је јака, свестан сам тога и реалан сам, али ме то не плаши, већ код мене рађа још већу жељу за доказивањем.


- Имамо две варијанте што се замене за Саничанина тиче. Шеф Ненад Лалатовић, у сарадњи с Драганом Шарцем и са мном, још увек није донео одлуку хоће ли на терен истрчати Ђорђе Ђурић или ће то бити повратник из Кине Никола Петковић. Имамо довољно времена да добро извагамо одлуку и сигуран сам да коме год од ова два фудбалера да укажемо прилику нећемо погрешити. Младост има веома искусну екипу, састав који се годинама практично не мења и свесни смо озбиљности задатка, али смо чврсто зацртали шта желимо и имамо право да верујемо у то да ћемо се и у Лучанима радовати - истакао је Братић.

Занимљиво је да Новосађани у овом првенству имају максимални учинак на гостовањима - четири победе из истог броја утакмица.Уз максимално уважавање домаћина, победа у Лучанима је могућа мисија.

- То је чињеница која нам прија и потрудићемо се да тај низ не прекидамо - рекао је Јован Кокир, 19-годишњи стрелац првог гола за Вошу у сусрету са Златибором. - Атмосфера у екипи је одлична, тренирамо свакодневно и спремамо се да изборимо нову победу. Младост уважавмо, реч је о стабилној, искусној и веома доброј екипи, али размишљамо једино о томе да у Нови Сад донесемо три бода.

Утакмица Младост - Војводина игра се у недељу у 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести