Фудбалери Војводине се припремају за гостовање Црвеној звезди

Лоше стање терена у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику натерало је фудбалере Војводине да јучерашњи тренинг одраде на терену с вештачком травом у СЦ Сајмиште.
Vossa trening1
Фото: Dnevnik.rs

Новосађани се налазе у финишу припрема за скори почетак наставка првенства , у суботу ( 16 часова) је пред њима дерби, на стадиону “Рајко Митић”, са Црвеном звездом. Терен на Маракани је у изузетно добром стању и због тога је шеф стручног штаба Воше Радован Кривокапић одлучио да екипа избегне тренинг у свом центру и скокне до Сајмишта. Након што су у понедељак имали видео-анализу утакмица које су одиграли у Белеку са БАТЕ Борисовом и једном од румунских екипа, играчи су почели да раде на тактичким варијантама за дуел са Црвеном зведом.

„Видео-анализу Звездине игре имаћемо дан-два пред сусрет“, казао је др Мирослав Смајић, тренер-аналитичар у стручном штабу. „Погледаћемо њихову партију из Белека, када су снаге одмерили и победили са 3:0 екипу Аустрије из Беча, а наступили су у саставу на који ће се тренер Владан Милојевић, по нашој процени, ослонити и у утакмици са нама.“

Кандидати за стартни тим имаће данас тренинг у СЦ Сајмиште, док ће остали играчи, на истом месту, од 14 часова одиграти утакмицу са екипом Слободе из Ужица.

Фото: Dnevnik.rs

Митошевић: Звезда је фаворит

Очекује се да ће повратнички деби у екипи Војводине у суботу имати с искусни Вук Митошевић. Током припрема у Турској, овај младић се наметнуо квалитетним партијама и укупним понашањем.

„Нисмо се припремали само за утакмицу са Црвеном звездом, већ за читав пролећни део првенства. Што се дуела са шампионом тиче, без дилеме Звезда је фаворит. Ми смо одрадили добар посао и добро се спремили, с тим да имамо још неколико дана да се упознамо с конкретним карактеристикама игре ривала. Уважавамо домаћина, али га се не плашимо и најбитније је да на терену покажемо игру у складу с оним што радимо на тренинзима. Лично, зрелији сам и искуснији и желим да помогнем и себи и екипи свим оним што сам научио у протеклих пет и нешто година, колико ме није било у редовима Војводине“, рекао је Митошевић.


„Поред тих обавеза, донећемо и коначну одлуку да ли ћемо и када отићи у Центар ФСС у Старој Пазови, да тренирамо и евентуално тамо дочекамо дуел са шампионом“, рекао је Кривокапић.

„Једва чекамо да почне наставак трке за бодове и пружићемо све од себе како бисмо показали на који начин смо се припремили и какву игру ћемо форсирати. Први дуел је са Звездом, али, иако се таквом ривалу не прети, и уз пуну свест да је он отишао далеко напред у односу на све наше клубове, желим да у сусрет уђемо без икаквог страха и покажемо се у најбољем издању.“

Сви играчи били су на располагању Кривокапићу, што може да радује, јер су лакше повреде санирали Немања Милојевић, Огњен Ђуричин и Дамјан Гојков и биће у конкуренцији за екипу.

„Имам визију наше почетне поставе, уз одређене дилеме које ћу решити у данима до утакмице. Задовољан сам што су сви играчи у погону и што ћу моћи да изведем, по мојој процени, најбољи тим на стадион “Рајко Митић”“, казао је Кривокапић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести