Фудбалер Црвене звезде Душан Јованчић уочи утакмице с Војводином

После два месеца припрема, фудбалери Црвене звезде у суботу настављају такмичење у Суперлиги. Противник на стадиону ,,Рајко Митић“ биће Војводина, екипа која заслужује посебан респект и која сигурно неће бити лак ривал актуелном шампиону.
dusan jovancic
Фото: Dušan Jovančić, foto: FK Crvena zvezda

Везиста Црвене звезде Душан Јованчић, бивши капитен Воше, једва чека ову утакмицу.

„Иза нас је заиста напоран период рада и једва чекамо утакмице за бодове. Оне носе посебно узбуђење и логично је да су другачије у односу на припремне дуеле. У јесењој полусезони одиграли смо чак 37 утакмица, није било лако, али уживали смо, боримо смо се високи пласман, финасијску стабилизацију клуба и лично доказивање. Једва чекам да утакмице са Војводином почне,предвиђам прави фудбалски спектакл“, рекао је Јованчић.

Сјајни везиста истакао је публике као битан фактор у жељеним успесима.

„Максимално озбиљно смо приступали припремним мечевима, али фалили су нам наши навијачи. Позивам их да у што већем броју дођу на утакмицу са Вошом и приреде спектакл какав само они умеју. А, сигуран сам да мој позив није ни требао.“

Звезда је на припремним утакмицама постигла 19 голова, а примила само три.

„Одлично смо радили на Кипру, где је акценат био на физичкој спреми, и у Белеку, где је увежбавана тактика. Играли смо са јаким противницима и све смо их  победили. Намера нам је да наставимо са добрим партијама и да освојимо дуплу круну. Дванаест година Звезда је без дупле круне, време је да се то деси. А до жељеног циља воде само победе.“

Јованчић поштује свој бивши клуб и сматра да ће његова екипа морати да буде максимално ангажована уколико жели да савлада Новосађане.

„Искрено мислим да Воша заслужује посебан респект и да је екипа много боља  него што њихова позиција на табели говори. Наш стручни штаб ће сигурно одрадити детаљну анализу и предочити нам све врлине и мане противника. Сада имамо и додатну снагу у виду нових играча који су дошли. У сваком случају, очекујем сјајну утакмиц у и нашу победу“, поручио је Јованчић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести