Фудбалери Војводине у Словенији: Следи уигравање за напорну сезону

Кандидати за најбољи састав ФК Војводина у предстојећој сезони, јуче су одрадили два тренинга, а већ данас поново ће променити место боравка.
fudbaleri vose sa predsednikom gajicem
Фото: Dnevnik.rs

У раним јутарњим сатима, наиме, црвено-бели су клупским аутобусом требали да оду у Словенију, сасвим прецизно у Терме Чатеж, где ће радити и одиграти шест контролних сусрета. Списак утакмица још увек није званично потврђен, али се зна да ће ученици тренера Ненада Лалатовића први дуел имати већ 3. јула, када ће им ривал бити екипа Копра. База новосадском тиму биће хотел “Терме” који има четири звездице и јасно је очекивање да ће екипа имати максималне услове за несметано тренирање. Уз то, терени у Термама Чатеж су изузетно добро припремљени, што ће, уз изражен вољни моменат играча, допринети квалитету рада и уигравању линија тима.

Јуче пре подне лакши тренинг одирадило је осморо новајлија, дакле играча који су у овом прелазном року задужили црвено-белу опрему Воше. На окупу су били Петар Бојић, Немања Вучић, Јован Кокир, Марко Ђуришић, Никола Васиљевић, Ђорђе Ђурић и Миодраг Гемовић. Недостајао је једино онај најискуснији - Никола Дринчић, који је, међутим, тренирао у каснопоподневним сатима с остатком тима. Уместо Дринчића, преподневну обавезу имао је Нигеријац Винсент Езе, који је неколико дана раније напустио део рада на Златибору, како би у Београду регулисао све обавезе око добијања словеначке визе.

- Клуб и његово руководство учиниће све како би вам створили европске услове за живот и рад и како бисте максимално могли да се посветите својим обавезама, које неће бити ни лаке ни мале - истакао је, обраћајући се играчима, председник ФК Војводина Војислав Гајић. - Никаква тајна није да желимо да изборимо европску визу, да се пласирамо међу три најбоље екипе у Суперлиги Србије и због тога ћемо вам омогућити врхунски третман. На вама ће бити само да извршавате обавезе које ће пред вас ставити шеф стгручног штаба Ненад Лалатовић и његови сарадници, као и спортски директор Никола Лазетић. Једино мерило за место у екипи биће ваш однос према раду, залагање и квалитет који будете показали, а све друге, нефудбалске ствари никако неће моћи да утичу на састав тима.

 Међу путницима за Терме Чатеж, у односу на златборски део припрема, неће бити неколицине фудбалера. Приметно је да Лалатовић не рачуна на штопера Даниела Граовца и крило Дамјана Гојкова, који ће остати у Новом Саду и вежбати са фудбалерима који нису у првом плану. Међу њима су и младићи Бјековић, Мандић, Пантелић и Видаков, и сви они, заједно с осталим фудбалерима који нису у фокусу, радиће с тренером Немањом Кртолицом.

Данашњи пут црвено-беле експедиције до одредишта у Словенији трајаће око пет сати и, протекне ли све према очекивањима, већ у поподневним сатима Новосађани ће одрадити и тренинг опоравка. Повратак у Нови Сад предвиђен је за 12. јул и, у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, екипа ће тренирати све до провенствене премијере која је предвиђена највероватније за 20. јул (постоје опције да то буде и 19, односно 21. јула), када Војводина дочекује екипу Мачве из Шапца.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести