Фудбалери Војводине у суботу у првенственој премијери дочекују Мачву

Утакмицом у Београду између Вождовца и новог члана елитне фудбалске лиге, екипе ТСЦ-а из Бачке Тополе, у петак почиње такмичење у Суперлиги Србије.
Bojan Matic
Фото: Бојан Матић, фото: Дневник

У 1. колу, Војводина ће бити домаћин Мачви, али ће тај сусрет одиграти на стадиону у Бачкој Паланци, због радова на постављању нове траве на њиховом “Карађорђу”. После припрема које су одрадили на Златибору, а онда и у Словенији, Новосађани тврде да су спремни за првенствене изазове и решени да остваре примарни клупски циљ, а то је излазак у Европу. Због тога ће у дуелу са Шапчанима пред собом имати један-једини циљ - да победе и с три бода уђу у нови шампионат.

- Доста ствари се у Војводини променило набоље током лета - оценио је Бојан Матић, бивши играч Мачве, а сада фудбалер који је у Воши задужен за постизање голова. - У суботу имамо премијеру и то су, по неком неписаном правилу, доста изазовне и тешке утакмице. Иако ћемо ривала дочекати на стадиону у Бачкој Паланци, знамо шта нам ваља чинити, победа нам је императив и биће важно то да заиграмо агресивно и чврсто у дуелима и да поновимо начин презентације фудбала какав смо имали у припремним утакмицама у Словенији.

Матић добро познаје шабачку екипу, у њој је наступао током две сезоне и уписао 61 наступ, уз 25 постигнутих голова.

- Костур тима Мачве чине најстарији, а то су капитен Пејовић, Ристивојевић и Адамовић, који током готово читавих својих каријера носе њен дрес. Ипак, овог лета је екипа доста подмлађена, а првом тиму је придодато и доста омладинаца. То нас неће опустити, искуство је на нашој страни и верујем да ћемо у дело спровести остварење циља и савладати ривала.


Квалитет Мачве

Две године играња у Мачви оставиле су дубок траг на Бојану Матићу.

- Од када је на место председника Мачве стигао некадашњи репрезентативац наше земље Ивица Краљ, клуб се издигао и у њему се ради феноменално - објаснио је Вошин шпиц. - Тренера Дарка Тешовића веома ценим, реч је о озбиљном стручњаку, који је успео да добро укомпонује екипу. Ипак, размишљам једино о победи Војводине и првом кораку који желимо да направимо на нашем европском путу.


О форми црвено-белих из Новог Сада још увек је тешко судити. У контролним сусретима они су савладали све словеначке ривале, али су првенствени дуели нешто сасвим друго.

- Лагано долазимо до свежине, сада тренирамо једном дневно и осећам да смо потпуно спремни и да у плућима имамо довољно ваздуха како бисмо могли да играмо пресинг током свих 90 минута. Као последицу такве игре, очекујем и голове у мрежи супарника. У Словенији сам само једном савладао голмане наших ривала, било је ту погађања стативе и пречке, али на то гледам и кроз призму умора од напорних тренинга. Сада сам се освежио и погоци ће сами доћи, у то сам сигуран.

Поред Бојана Матића, с тимом тренера Ненада Лалатовића напокон је почео да тренира још један бивши Шапчанин, десно крило Миодраг Гемовић.

- Придружио нам се пре два-три дана и види се на његовој игри да је добро тренирао у Новом Саду, док смо ми били у Термама Чатеж. Чини ми се да је спреман и, у зависности од плана нашег тренера, очекујем да ће ускоро конкурисати и за место у тиму, односно да ће нам бити од помоћи.

На крају је вођа навале Војводине поручио и следеће:

- Верујем да ће навијачи од првог кола бити уз нас и да ће у великом броју испунити трибине на стадиону у Бачкој Паланци. С изузетком оперисаног Немање Човића, којем желим успешан и брз опоравак, бићемо комплетни за ову утакмицу и то само може да повећа наш оптимизам и учврсти веровање да ћемо тријумфално започети сезону - нагласио је Бојан Матић.

Дуел Војводина - Мачва почиње у суботу, у 20 часова.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести