Фудбалери Војводине верују да могу до бода против Звезде на “Рајку Митићу”

Више од месец дана трајале су припреме фудбалера Војводине за пролећни наставак првенства у Суперлиги Србије.
Radost Ezea i Djuricina
Фото: Јесења радост Новосађана Езеа и Ђуричина после гола у дербију са Звездом (1:4), фото: Ј. Грлић

Распоред, међутим, није наклоњен осмопласираном тиму на табели, јер одмах на старту иде у госте лидеру и актуелном прваку Црвеној звезди. То га, ипак, не обесхрабрује. Убеђени су Новосађани да је иза њих остао веома добар припремни период, зачињен одличним радом и јаким контролним утакмицама у турском Белеку и да ће имати шта да прикажу на нашем највећем стадиону. Без дилеме, улога фаворита на страни је београдског тима, а црвено-бели из највећег војвођанског града покушаће да помрсе рачуницу домаћину и наговесте много боље игре него што су их приказивали у јесењем делу шампионата.

„Заиста смо одлично тренирали у Турској и имали неколико веома јаких провера“, подсетио је плејмејкер Воше, искусни Милан Ђурић. „Веома је битно и то да смо у сваком од тих сусрета постизали голове, а сви се сећамо колико смо мука имали на том плану у првом делу првенства. У суботу идемо у госте великом фаориту, јер Звезда има озбиљне играче и исту такву екипу и свесни смо да нам неће бити ни мало лако. Жеља нам је да прикажемо добру игру и представимо се београдској публици у лепом и подмлађеном издању. Очекујем велики број гледалаца и надам се да млади играчи у нашем саставу, од којих ће многи одиграти прву утакмицу на стадиону “Рајко Митић” и у таквом амбијенту, неће подлећи никаквом страху. Напротив. очекујем да сви заједно пружимо максимум и покушамо да останемо непоражени у дербију, јер верујем да је испуњење таквог циља могуће.“

Шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић с нестрпљењем ишчекује наставак трке за првенствене бодове.


Прикључили се У-19 репрезентативци

Екипи из Новог Сада, после обавеза које су имали према У-19 репрезентацији Србије, прикључили су се и Михајло Нешковић, Игро Јеличић и Андреј Јаковљевић. Дакле, тренер Кривокапић моћи ће да рачуна на све расположиве снаге и неће му бити лако да одреди на којих 18 играча ће се ослонити за сусрет с Црвеном звездом.


„Идемо у госте тиму који је по свему далеко одмакао конкурентима у нашем фудбалу“, нагласио је Кривокапић.

„Звезда је сада на европском нивоу, али гледамо на себе саме и на то како ћемо изгледати када у суботу истрчимо на терен. Жеља нам је да пружимо максимум, јер је то наша обавеза према грбу који носимо и дресу чије боје бранимо. Некада су дуели Звезде и Војводине били истински дербији, али тренутно није такав случај. Нисмо у ситуацији да претимо великом ривалу, међутим, борићемо се свим силама и право на наду нам нико не може одузети.“

Многи су у Новом Саду склони размишљању да Воша нема шта да изгуби у Београду, али се млади тренер не слаже с таквим погледом на ствари.

„У игри су три бода и, према томе, имамо и те како шта да изгубимо. Волим притисак и када знам због чега играм и за шта се борим, па поручујем свима онима који воле Војводину да ни једног тренутка не сумњају у овај наш тим, јер ће сваки играч пружити максимум на терену. За колико ће нам то бити довољно, остаје нам да видимо, а играчи које водим после сваке утакмице терен ће морати да напусте крвавих колена, али и с обе ноге на земљи, јер ће то значити да смо сви заједно урадили нешто добро.“


Могући састав

Судећи по припремним сусретима, а на основу размишљања Радована Кривокапића, није немогуће да Војводина утакмицу са Црвеном звездом започне у следећем саставу: Роцков - Стојковић, Граовац, Саничанин, Деветак - Митошевић, Милојевић (Зломислић), Ђурић - Ђуричин, Езе, Нешковић.


У редовима београдских црвено-белих данас наступа више играча који су раније у току каријере били чланови Војводине. То су голмани Немања Супић и Зоран Поповић, као и Душан Јованчић, Срђан Бабић, Милан Павков, а од пре неколико дана и Мирко Иванић.

„Не знам да ли и ко ће од њих бити у суботу у саставу, али сигуран сам да сваки од њих, када игра против бившег клуба, има и додатни мотив. Не оптерећујемо се тиме, понављам, гледамо у сопствено двориште, а ко ће бити на другој страни, верујте, за нас је тотално небитно“, категоричан је био Радован Кривокапић. 

Утакмица Црвена звезда - Војводина почиње у суботу у 16 часова, уз ТВ пренос на другом каналу Арена спорта.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести