Фудбалери Воше опрезни, али и оптимисти уочи сусрета са Партизаном

Фудбалски сладокусци по правилу долазили су на своје када су утакмице играли Партизан и Војводина.
1
Фото: Ј.Грлић

Кроз дугу историју међусобних дуела два клуба, било је пуно сјајних сусрета који су недрили нове јунаке и због тога је свако ново омеравање снага две екипе чекано с посебним нестрпљењем. У овој сезони, на жалост симпатизера црно и црвено-белих, њиховим миљеницима не иде на начин на који они то желе, јер Београђани су тренутно трећи, а Новосађани тек осми на табели. Ипак, вечерашња утакмица на стадиону Партизана наилази у тренутку када је Војводина почела да подиже форму, иза ње су три везана тријумфа, док домаћин и даље тражи начин да се тргне и, после четири ремија у пет последњих утакмица, освоји поново сва три бода.

- Веома је брз темпо у којем се играју утакмице у последње време, па није било времена да се радујемо победама које су за нама - рекао је Радован Кривокапић, Вошин помоћни тренер. - Пред нама је вечерас најтежи изазов од када је наш стручни штаб преузео тим, иако многи причају како је Партизан у резултатској кризи и да не игра на нивоу тог клуба. Нас, међутим, то не сме да завара, нити имамо право да се опустимо против таквог ривала, пре свега због чињенице да ћемо играти на његовом терену. Уз то, имамо обавезу да покажемо да ценимо себе и клуб у којем се налазимо, што значи да желимо да пружимо максимум и покушамо да остваримо добар резултат.

Стручни штаб Војводине, на челу с шефом Драгомиром Окуком, пажљиво је анализирао ривала и своја запажања изнео првотимцима. Наравно, та сазнања остала су између зидова свлачионице Новосађана, а мали проблем за њих биће у томе што Окука неће моћи да рачуна на повређене Срећковића, Хухумиса и Миркова, док је наступ Винсента Езеа и даље под знаком питања.

- У Београд одлазимо без еуфорије након последњих победа и максимално опрезни. Једноставно, на то нас обавезује положај на табели. Поштујемо великог ривала и његову историју, али имамо жељу и да се прича о нама. До остварења таквог циља можемо да стигнемо само уз максималну одговорност сваког играча који буде истрчао на терен и још већу жељу играча да забележе значајан резултат у трци за европску визу - додао је Кривокапић.


Традиција уз Београђане

До сада су, према подацима с интернет портала њњњ.фквојводина.цом, Војводина и Партизан одиграли чак 150 првенствених утакмица. Традиција је на страни Београђана, који су победили у 78 сусрета, 35 дуела звршени су нерешеним резултатом, а Војводина је тријумфовала у 37 наврата. Укупна гол-разлика је 266:169 у корист црно-белих.

Када су у питању дуели одиграни у Београду, било их је укупно 74 - Партизан је славио у 44, Војводина у 17, а 13 утакмица завршено је без победника (гол-разлика 152:80 за црно-беле).


Међу најзапаженијим појединцима у дуелу с Радником био је дефанзивни везни фудбалер Војводине Дамир Зломислић. Овај високи момак се очигледно враћа у форму и својим партијама доказује колико је важан за новосадску екипу. Вечерас ће први пут играти на стадиону Партизана у Београду, уз превасходну жељу да он и његови другови остану непоражени.


Езе ипак с екипом

Владала је неизвесност око тога да ли ће Нигеријац Винсент Езе, најбољи стрелац Новосађана, бити у стању да вечерас заигра. Тамнопути нападач отпутовао је с екипом у Београд и тренер Окука моћи ће на њега да рачуна за сусрет с Партизаном. Остало је да се види да ли ће се наћи у стартној постави црвено-белих, или ће шансу чекати на клупи за резерве. Војводина је јуче после тренинга отпутовала у главни град Србије. 


- Партизан има веома јаку екипу, чију посебну вредност представља офанзивни део везног реда – нагласио је Злимислић. – Ту, пре свих, мислим на Јанковића, Пантића и Закарића, иако су и остали играчи веома квалитетни. Уосталом, показали су колико вреде у дербију с Црвеном звездом, када су били бољи, али нису успели да тријумфују. С друге стране, ми у вечерашњу утакмицу улазимо после три победе у низу и то је, између осталог, један од наших адута. Атмосфера у екипи је одлична, желимо да наставимо с добрим резултатима и, као и увек када је Војводина у питању, идемо по три бода. То не значи да претимо домаћину, али нам је жеља баш таква, иако не бисмо били незадовољни ни нерешеним исходом.

Дуел Партизан - Војводина игра се на стадиону у Хумској, а почетак је заказан за 19 часова, уз ТВ пренос на првом каналу Арена спорта.

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести