„Гатовци“ се поразом опростили од Суперлиге

ЛУЧАНИ: У дуел имењака у Лучанима, једна од Младости, она новосадска, ушла је растерећено, али и уз жељу да остане непоражена у плеј-ауту, док је домаћа играла уз оптерећење, уз решеност да избегне учешће у баражу за опстанак.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

„Гатовци“ су, како су и најавили, били намери да часно и поштено заврше једногодишњи боравак у елитном рангу, па је њихов стручни штаб, пошто на клупи јуче није било Ненада Лалатовића, на терен послао тренутно најјачу поставу.

После обострано веома мирне и прилично незанимљиве игре, тек у 36. минуту, у покушају да центрира с десне стране, нападач гостију Илија Бабић је, након што је лопта закачила Силађија, опасно запретио голману Стаменковићу, али је овај био на висини задатка и избио лопту у корнер. После њега шутирао је и Максимовић, али право у наручје чувара мреже Младости из Лучана. У 44. минуту домаћин је имао једину, али сјајну прилику преко Николе Јојића, чији ударац са шест метара је, међутим, сјајно зауставио голман Новосађана Кнежевић.

Само што је почело друго полувреме, у 48. минуту Младост ГАТ је сјајно организовала напад, десни бек Никола Јанковић разменио је дупли пас с Кристијаном дал Белом, а онда погодио супротни горњи угао и довео Новосађане у вођство. Није домаћин више смео да чека, па је кренуо у пресинг, који му је донело прилику у 59. минуту, али је ударац Силађија неко из одбране тима из Српске Атине избио у корнер.

То је, међутим, отварало могућност „гатовцима“, који су у 61. минуту имали нову шансу преко Видакова, али је његов покушај главом зауставио Стаменковић. Казна за промашај стигла је у у 67. минуту, када је Хакман веома лоше реаговао на убачену лопту која га је прелетела и стигла до Јојића, који је изједначио резултат на 1:1. Само неколико минута касније уследио је потпуни резултатски преокрет, пошто је Јојић, поред неодлучне одбране гостију, успео да се докопа лопте на левом боку и упосли ветерана Мирића, који је, поред Хакмана, послао лопту у празну мрежу.

Повукли су се Лучанци у финишу, Новосађани су покушавали некако да постигну још један гол, али правих прилика није било. То је значило да се домаћа Младост избавила баража, а гостујућа је, уз први пораз у доигравању, још раније склизнула у ранг ниже.

А. Предојевић

Младост (Л) – Младост ГАТ  2:1 (0:0)

ЛУЧАНИ: СРЦ „Мр Радош Миловановић“, гледалаца: 700, судија: Данило Николић (Ловћенац). Стрелци: Јопјић у 67. и Мирић у 71. за Младост (Л), а Јанковић у 48. минуту за Младост ГАТ. Жути картон: Танасијевић (Младост ГАТ).

МЛАДОСТ (Л): Стаменковић 6,5, Ћирковић 6, Станојевић 6, Лековић 6, Варјачић 6 (Н. Жунић 6), Удовичић 6,5, Ф. Жунић 6 (Јешић 6), Томић 6 (Адамовић 6), Мирић 7, Јојић 7, Силађи 6 (Баха 6,5).

МЛАДОСТ ГАТ: Кнежевић 6, Јанковић 7, Хакман 5,5, Танасијевић 6 (Савић), Ћосић 6, Илић 6, Максимовић 6 (Марковић 6), Денић 6 (Бјелош 6), Бабић 6 (Митуљикић 6), Дал Бело 6 (Милић 6), Видаков 6.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести