„Голубови” изненадили Вошу

Војводина - Спартак 0:1 (0:0)
р
Фото: А. Предојевић

У утакмици која је била баш права попут првенственог дуела, фудбалери Спартака успели су да савладају тим Војводине, захваљујући голу Стефана Денковића из пенала који је у 53. минуту досуђен после прекршаја Ђорђевића над Текијашким.

Поставе оба тима трудиле су се да покажу како спремне дочекују наставак првенства, а више од игре имали су Новосађани. Ипак, прву праву прилику бележимо у 26. минуту када је, после корнера, Славко Бралић упутио лопту ка голу где је неко одгурнуо голмана Докића, па је судија Радаковић погодак поништио. У 33. минуту преко гола шутирао Топић, а у 36. после одличног паса Бојића, Вукадиновић је шутирао ка голу Суботичана, Докић је врховима прстију дотакао лопту, а она је свој пут завршила на стативи. Једину праву прилику гости су имали у 38. минуту, када је Туфегyић главом упутио лопту преко гола.

У наставку извршен је велики број измена у оба састава и утисак је да су нешто више од игре имали „плави голубови”. Додуше, пошто је центаршут Дринчића, Мркајић у 51. минуту главом упутио лопту преко гола, а онда је уследио тренутак одлуке, Денковић је с линије пенала погодио мрежу.

У финишу утакмице с неколико одличних интервенција истако се голман Спартака Филип Дукић који је зауставио ударце Бојића, а потом и два пута брзоногог Гемовића.  На крају утакмице више разлога за задовољство имао је тим са севера Бачке.

ВЕТЕРНИК: Игралиште у ФЦ „Вујадин Бошковић”, гледалаца 50, судија: Радаковић (Нови Сад), стрелац: Денковић у 53. минуту. Жути картони: Бојић, Дукић (Војводина), Дунђерски (Спартак).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Андрић, Ђорђевић, Бралић, Саничанин, Топић, Дринчић, Бојић, Вукадиновић, Гемовић, Мркајић. Играли су још: Симић, Стојковић, Деветак, Мирић, Стојсављевић, Нешковић, Дукић, Ђуричин, Кокић, Човић, Јеличић.

СПАРТАК: Докић, Дунђерски, Милошевић, Видовић, Текијашки, Јочић, Марчић, Туфегџић, Денковић, Сречковић, Николић. Играли су још: Дујмовић, Иванчевић, Урошевић, Видаковић, Бјеловић, Бајић, Лазић, Јовановић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести