Голубови успешни на премијери: Спартак - Бачка (БП) 2:1

Војвођански дерби припао је Суботичанима јер су играчи Спартака приказали добру и садржајну игру. Бачка је покушавала из контре да угрози гол ривала, али у томе није успевала.

Најзад, у 34. минуту – погодак. Николић је прошао одбрану, направио дар-мар у шеснаестерцу, и пласирао лопту у доњи леви угао те матирао голмана Јеврића. Пред крај полувремена голубови су имали шансе преко Николића, Ивановића, али погодака није било.

И у другом делу Спартак није одустајао од напада, стварао је шансе и тако је било у 67. минуту када је Ђорђе Ивковић прошао неколико играча и послао лопту до Милета Савковића, а он из трка погодио гол за 2:0.

Најлепша акција виђена је у 80. минуту када је Николић био у прилици за погодак, али је са седам метара шутирао у голмана Јеврића. Исти играч је имао шансу, али је гостујући голман поново био сигуран. Два минута пре краја, Бачка је смањила резултат преко Ивковића. У задњим минутима, најбољи играч утакмице, Немања Николић постигао је погодак, али поново на интервенцију помоћног судије, главни судија га није уважио.

С. Стојиљковић

 

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца: 150, судија: Лукић (Београд). Стрелци: Николић у 34. и Савковић у 67. за Спартак, а Ивковић у 88. минуту за Бачку. Жути картони: Николић, Химура (Спартак), Николић, Луковић, Макарић, Трифуновић (Бачка).

СПАРТАК: Остојић 7, Химура 7, Јочић 7 (Главчић), Керкез 7, Николић 8, Ивановић 8, Хајдин 7, Савковић 8, Абаз 6 (Медић 6), Стојковић 6, Чаласан 7.

БАЧКА: Јеврић 6, Николић 6, Илић 6 (Ивковић 7), Бјелош 7, Савиновић 7, Млађовић 7, Варга 6, Тривунов 7, Рачић 6 (Мићић 6), Шарац 6, Луковић 6, Макарић 6.У 2. минуту Спартак је имао шансу преко Немање Николића када је с пет метара погодио стативу. Нешто касније, Спартак је постигао погодак, али на интервенцију помоћног судије гол је поништен због офсајда. Гости су извели брзи напад, а могли су и до вођства преко Луке Луковића који је промашио празан гол.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести