Хендерсон: Здравље играча нико не схвата озбиљно

ЛИВЕРПУЛ/МАДРИД: Капитен фудбалера Ливерпула Џордан Хендерсон изјавио је да је забринут за здравље фудбалера које нико не схвата озбиљно.
lopta
Фото: pixabay.com

Редси су у недељу против Тотенхема (2:2) играли пету утакмицу у Премијер лиги у две седмице упркос повредама и порасту броја заражених корона вирусом у екипи.

Мислим да људи не могу да схвате колико је интензивно све док то не видите из прве руке. Фудбал је за нас све и желимо да будемо у могућности да наступамо на највишем нивоу сваки пут када крочимо на терен. И нажалост, у овом периоду је то тешко учинити. Забринут сам што нико заиста не схвата озбиљно здравље играча, изјавио је Хендерсон за Би-Би-Си.

Током прошле седмице потврђено је рекордних 90 нових случајева корона вируса код играча, чланова стручног штаба и помоћног особља тимова, а шест од 10 мечева прошлог викенда је одложено.

Све више фудбалера Реала заражених корона вирусом

Давид Алба и Иско придружили су се играчима фудбалског клуба Реал Мадрид који су позитивни на корон авирус, саопштио је данас клуб.

Поред Алабе и Иска, корона вирус имају Лука Модрић, Марсело, Асенсио, Родриго, Бејл и Луњин.

Реал вечерас игра против Атлетика у Билбау, а у тиму неће бити ни повређени Карвахал и Себаљос, док је Касемиро суспендован.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести