И ослабљени, Новосађани желе до читавог плена у Нишу

Победом у Купу Србије над градским ривалом Пролетером (2:0), фудбалери Војводине направили су лепу увертиру за дуел с Радничким у Нишу.
d
Фото: Ј. Грлић

Новосађани не крију да желе да наставе битку за друго место на табели, а да би у томе успели, победе у низу и сваки бод биће им и те како важни. После јучерашњег тренинга, с победничким амбицијама, отпутовали су у град на реци Нишави, где ће преноћити и дочекати саму утакмицу. Противник ће им бити тим који је везао чак четири пораза у првенству и Купу и променио тренера и који ће, то је сигурно, желети да прекине неочекивано лошу серију резултата.

- Пред нама је још једна изузетно захтевна утакмица, јер јако добро знам колико је тешко доћи до бодова у Нишу - рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине. - У том граду провео сам прелепих годину дана, доживео само два пораза и првенство завршио на другом месту, па сам добро упознат с менталитетом, али и квалитетом и снагом Радничког. Наш ривал је тренутно у резултатској кризи, испао је и из Купа Србије од прволигаша ИМТ-а и то га је сигурно пољуљало. Тражиће начин да врати самопоуздање у дуелу с нама, али ми ћемо у утакмицу ући с намером да се надигравамо и да останемо на трећем месту на суперлигашкој табели. На том путу нам неће бити лако, али смо спремни да пружимо максимум и да се у Нови Сад вратимо с нова три бода.

Имаће тренер Воше одређених проблема приликом састављања стартне поставе, јер неће моћи да рачуна на повређене Синишу Саничанина, Мирка Топића и Николу Симића, Младен Деветак неће бити у конкуренцији за тим због акумулираних жутих картона, док су Владимир Ковачевић и Огњен Ђуричин били позитивни на тесту за Ковид-19 и налазе се у изолацији. Дакле, први стручњак Војводине, између осталих, неће моћи да рачуна ни на двојицу бонус играча, па је извесно да ће од млађих снага шансу данас добити десни бек Марко Бјековић и стрелац другог гола против Пролетера Дејан Зукић.


Могућа постава Војводине

Када се у обзир узме чињеница да неће моћи да рачуна на неколико до сада стандардних првотимаца, могуће је да тренер новосадског суперлигаша Ненад Лалатовић данас Радничком супротстави следећи тим: Вуклиш - Бјековић, Ђурић, Бралић, Ђорђевић - Андрић (Стојковић), Дринчић - Вукадиновић, Зукић, Човић - Бојић.


- За Ниш ме везују дивне успомене - рекао је Стефан Ђорђевић, леви бек и првотимац “старе даме” из Новог Сада. - Док сам носио дрес Радничког прошле године, рушили смо рекорде и остваривали одличне резултате, а заједно са мном у то време били су и шеф Ненад Лалатовић, као и Никола Дринчић. Уз то, на стадиону у Чаиру сам с Војводином освојио и победнички трофеј у Купу и заиста имам пуно разлога да волим тај град. Сада нас чека ни мало лака утакмица, знам колико је тешко тамо стићи до бодова, али верујем у квалитет нашег тима. Не можемо да рачунамо на све играче, али се већ показало да и на клупи имамо одличне играче, који имају знање и потенцијал да замене одсутне појединце и убеђен сам да ће и данас то да покажу. Верујем да можемо кући да се вратимо с три бода, а Радничком и његовом новом тренеру Владимиру Гаћиновићу желим пуно среће у наставку првенства, али тек после нашег међусобног сусрета.

Сусрет између Радничког и Војводине почиње у 16 часова, уз пренос на каналима Новосадске ТВ и Аренаспорта 1.

А. Предојевић


Суди Милош Милановић

Дуел између „Реала с Нишаве“ и новосадске „старе даме“ судиће Милош Милановић из Ћуприје, а помагаће му Милован Ристић из Београда и Далибор Ђурђевић из Крушевца. Четврти арбитар биће Милан Митић из Лесковца.


 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести