ИСКУСНИ СИНИША БАБИЋ ЈЕ НОВИ ФУДБАЛЕР МЛАДОСТИ ГАТ Опстанак није „немогућа мисија“

Последњег дана зимског прелазног рока, фудбалери Младости ГАТ добили су (не)очекиваног новајлију
2
Фото: Дневник/ Ф. Бакић, Бабић из периода када је играо за ФК Војводина

У редове тима пред којим је жестока борба за опстанак у Првој лиги Србије, наиме, стигао је искусни офанзивни везни фудбалер Синиша Бабић (33), који се на тај начин вратио у родни град и жељан је да помогне новом клубу да избегне селидбу у нижи ранг.

- Иако сам имао на столу и понуду суперлигаша Вождовца, пресудила је моја жеља да се вратим кући, јер дуго времена био сам одвојен од породице – рекао је Бабић, који је у Младост ГАТ стигао из редова крушевачког Напретка. – Мислим да је било право време да то учиним, а, поред тога, чуо сам све најбоље о новој екипи и – ево ме.

С Бабићем, који је у каријери променио велики број клубова, „гатовци“ су дефинитивно добили суперлигашки изглед.


Стари познаници

Бабић је каријеру почео у Војводини, у коју се враћао још у два наврата. Од саиграча у Младости ГАТ играо је већ с неколицином њих.

- С Митошевићем сам наступао и у Воши и у Раднику, капитен Танасин био ми је саиграч у новосадском Пролетеру, баш као и Балабановић. Има ту још момака с којима сам, додуше са супротних страна, водио битке на терену, тако да сам сигуран да нећу имати никаквих проблема да се брзо навикнем на нову средину – истакао је Бабић.  


- Чињеница је да имамо екипу, која би, да је од почетка сезоне била на окупу, сада била један од главних претендената за улазак у елитни ранг. То може само да нас храбри у предстојећој борби за опстанак и чврсто верујем у то да он за нас никако није „немогућа мисија“.

Наш саговорник није био на зимским припремама с Крушевљанима.

- То је тачно, али сам тренирао индивидуално. Нисам још потпуно спреман и рекао сам то тренеру Бајићу, којег такође добро познајем. Биће ми потребно одређено време како бих кондиционо достигао саиграче. Не верујем да ће то бити велики проблем и надам се да ћу јако брзо почети равноправно да конкуришем за тим – додао је Срђан Бабић, пред јучерашњи тренинг с тимом из Новог Сада.

А. Предојевић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести