Јарачани задовољни прелазним роком

Ухватили су ритам фудбалери Младости из Бачког Јарка, припреме су ушле у другу седмицу, а кадар је све бројнији. М
Novi igrač Mladosti Rastko Đekić  Foto: privatna arhiva
Фото: Нови играч Младости Растко Ђекић  Фото: приватна архива

лади везиста Растко Ђекић, изданак школе Војводине, јесенас је бранио боје комшијске Слоге, са Темеринцима је и почео припреме, али одлучио је да промени курс и каријеру настави на Ливадици.

- Не можемо да тренирамо у Бачком Јарку, јер је у пожару оштећен део клупских просторија, али на терену Борца имамо све услове за реализацију плана. На Клиси радимо у одличној атмосфери, то вуче напред и омогућава играчима да лакше подносе напоре. Сутра почињемо серију контролних мечева, гостоваћемо Јединству из Госпођинаца, лидеру Градске лиге Новог Сада – каже тренер Јарачана Ненад Церовић.

Искуством одскачу Ђуро Стеванчевић и Саво Ковачевић, са суперлигашким стажом, па стручни штаб од њих очекује да буду ослонац млађим саиграчима. Припремама треба да се прикључи и Лазар Веселиновић, некадашњи играч Војводине, Хајдука из Куле, Инђије, Биг була, ЧСК Пиваре и Пролетера, са интернационалним искуством у Белорусији, Мађарској и Јужној Кореји. Пропустио је последња четири јесења кола због повреде ложе.


Отишла четворица

Од стандардних првотимаца, плаво-беле су напустили штопер Александар Леђанац (ОФК Стари град, Бачка Паланка), Младен Апић и Стефан Тривуновић (Нови Сад 1921) и Лазар Марцикић (Шајкаш 1908).


- Направили смо спој младости и искуства, екипа поседује позитивну енергију, па верујем да ће на пролеће имати шта да покаже у трци за бодовима. Ситуација је неупоредиво боља него летос, када смо у минут до дванаест формирали тим и уигравали се кроз првенство. Имамо стабилан темељ, оптимиста сам и очекујем да ћемо направити искорак на табели – истакао је Церовић.

После повреде лигамената, у строју је поново штопер Слободан Папрић, из Првог маја вратио везиста Никола Поповић, а папире је донео и Горан Ђукић (ТСК). Опрему су задужили још Лука Мандић (Младост, Банатски Деспотовац), Јован Тодоровић (Шајкаш 1908) и голман Душан Тошић (Борац, Нови Сад).

- Новајлије су се брзо уклопиле, први утисак је да су добри момци и да ће бити корисни на терену. Тренирамо пуним капацитетом, драго ми је да нам се после скоро годину дана прикључио штопер Папрић, јер је битан за одбрамбени бедем. Сачували смо окосницу, освежени у свим линијама многима ћемо помрсити конце – поручио је капитен Драган Лолић.      

М. Менићанин

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести