ЕП до 17: Победа „орлића” на старту

На старту Европског првенства за кадете у Хрватској репрезентација Србије је у групи ,,Ц“ савладала Републику Ирску са 1:0 (0:0). Орлићи су одиграли добар меч и најавили борбу за пласман у наредну рунду.
Srbija Republika Irska
Фото: FoNet

Изабраници Перице Огњеновића демонстрирали су оно што их је красило и у квалификацијама – чврст, одговоран фудбал, са брзим противнападима. Одлични ,Острвљани који су пласман на велико такмичење изборили без пораза били су принуђени да се бране, па су у другом минуту имали и среће када је после шута Видосављевића Мејхер добро интервенисао и избацио лопту у корнер. Имали су Ирци неколико хитрих акција Ајдаха, али су конце игре у својим рукама држали наши момци. Одлично су комбиновали ,,орлићи“, налазили права решења на средини терена, а онда претили што из близине што са дистанце па се очекивало да ће наши кадети брзо постићи гол.

Једина мањаковост у нашој игри била је дефанзива на левој страни, по којој су ,,зелено-бели“ константно тражили своју шансу. Орлићи су постигли гол у 19. минуту, али је он поништен због офсајда Нешковића.  Иницијатива ,,орлића“ је трајала али су се и Ирци консолидаовали, али су опет наши момци имали прилику. Каменовић је био у шанси, али је замало промашио. Наши момци су доживели пех у 37. минуту када је због повреде скочног зглоба игру морао да напусти Видосављевић.

Друго полувреме ирци су одиграли нешто отвореније па је било и опасности по наш гол. Наравно, углавном су ,Ирци претили преко бокова по којима смо имали највише проблема. И даље је лопта углавном била у нашим ногама, али све мање добрих напада смо креирали.  Треба истаћи велику шансу Конолија у 62. минуту, али и Гаврића нешто касније. А, онда, напокон вођство нашег тима.  Корнер је извео Зувић, а Гаврић на првој стативи трзајем главом савладао Мејхера.

Паметном игром наши момци су до краја сачували вођство и са великим оптимизмом улазе у наредни меч  Немачком.

И. Лазаревић

Србија – Република Ирска 1:0  (0:0)

КОСТРЕНА: Стадион Поморца, гледалаца: 1000. Судија: Папапетру (Грчка). Стрелац: Гаврић у 72. минуту. Жути картони: Илић, Зувић (Србија), Доерти, Ледвиy (Република Ирска).

СРБИЈА: Гордић 6, Костић 6, Илић 6, Павловић 6, Јанковић 7, Гаврић 7, Ступаревић 7, Ђерлек 6 (Зувић 7), Нешковић 7 (Кокир), Каменовић 7, Видосављевић 7 (Тедић 6).

ИРСКА: Мејхер 6, Ледвиy 6, Доерти 6, Колинс 6, Болгер 6, Нолан 7, Томпсон 7 (Рајт), Роучи, Ајдах 7, Офарел 6, Килкени 6 (Коноли 7).

Ц група

Немачка – Босна и Херцеговина         5:0

Србија – Р. Ирска      1:0

1. Немачка

1

1

0

0

5:0

3

2. Србија

1

1

0

0

1:0

3

3. Р. Ирска

1

0

0

1

0:1

0

4. БиХ

1

0

0

1

0:5

0

У другом колу у недељу састају се: Србија – Немачка (12),  Република Ирска – БиХ (16.30)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести