Конференција клубова Српске лиге Војводина: Србобранци одустају од такмичења

Одржана је седница Коференције клубова Српске фудбалске лиге Војводина, којој је председавао потпредседник Драган Рађен, пошто председник Папишта више није у Радничком из Сремске Митровице.
fsv
Фото: ФСВ

Најзанимљивије је на овом фудбалском скупу било то што је Србобран послао допис да одустаје од такмичења, о чему се причало на крају састанка.

„Драго ми је да вас видим у оволиком броју, да вам пожелим успех у такмичењу. Предходна полусезона била је коректна, безбедност на нивоу, организација веома добра, па у целини можемо бити задовољни“,  констатовао је комесар за такмичење Миодраг Радаковић.

О активностима за пролећни део сезоне  говорио је генерални секеретар ФСВ Миодраг Цвијић.

„Пролећни део првенства почиње 09/10. марта, а завршава се 8. јуна уз три ванредна кола. Жреб за бараж биће 11. јуна, а утакмице 15/16. у којима ће се састати три другопласиране екипе Војвођанских лига и клуб Српске лиге изнад црте (четири тима испадају) пети игра бараж, можда и још нека екипа у зависности од коначних пласмана клубова Прве лиге са подручја ФСВ. Котизација за  је непромењена, уз напомену да се мора уплатити до 10. маја.

Делегати су потом упознати о одустајању из такмичења екипе Србобрана.

„Стигао нам је допис да због финансијских проблема Србобран одустаје од даљег такмичења. Затражили смо од клупске управе изводе из записника са седнице на којој је одлука донета. Морамо да утврдимо веродостојност потписника те одлуке обзиром да има прича да би локална самоуправа могла да изнађе решење. Боримо се за сваки клуб и регуларност такмичења, које би у неку руку било нарушено ако Србобран дефинитивно одустане од такмичења.“ 

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести