Косановић: Пуни оптимизма путујемо у Турску

НИШ: Фудбалери Радничког отпутовали су данас у Белек на двонедељне припреме пред наставак пролећног дела сезоне.
milorad kosanovic FICA5663
Фото: Милорад Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

На припреме у Турској тренер Милорад Косановић повео је 22 играча: Немања Суботић, Александар Пејовић, Марио Маслац, Филип Кнежевић, Дејан Мелег, Саша Стојановић, Душан Пантелић, Урош Милорадовић, Никола Стевановић, Стефан Митровић, Стефан Илић, Немања Којић, Огњен Бјеличић, Никола Петровић, Стефан Михајловић, Никола Чумић, Александар Тодоровски, Лазар Ђорђевић, Бојан Летић, Боривоје Ристић, Стефан Милосављевић и Млосав Сићовић.

"Завршили први део припрема који смо почели 10. јануара. Урадили смо у Нишу много важних ствари и то оних најтежих и најнезанимљивијих, а који се пре свега тичу физичке спреме. Потпуно смо спремни за оно што нас чека у наредних 15 дана у Турској", рекао је Косановић аза клупски сајт.

Он је додао да је план да се у Турској максимално посвете самој игри.

"Радићемо пуном паром и верујем да ћемо максимално спремни дочекати 15. фебруар и наставак првенства. Веома је важно што смо у претходних 12 дана у Нишу имали лепо време, па смо успели да одрадимо и неке ствари које нисмо планирали, пошто смо очекивали снег и хладноцу. У Турској ћемо сигурно имати добро време и сјајне услове за рад, тако да сам убеден да цемо бити спремни да остваримо све такмићарске циљеве када се вратимо", рекао је Косановић.

На Чаир су у зимском прелазном року стигли голман Боривоје Ристић, штопер Марио Маслац, нападач Немања Којић, фудбалери средине терена Огњен Бјеличић, Александар Пејовић, Немања Суботић и Стефан Милосављавић, те леви бек Бојан Летић.

Клуб су за сада напустили Нермин Хаскихц, Марко Кнежевић, Ребин Сулака, Иван Остојић, Тарас Бондаренко, Ерик Јирка и Риота Нома.

"Задовољан сам прелазним роком. Сада имамо 20-ак играча који су приближно истог квалитета. Имаћемо једну компактну целину, а успоставили смо и бољи баланс у свим линијама тима него што је то било јесенас. Отприлике смо завршили сав посао око екипе, али цемо покушати да доведемо још једног играца. Ако успемо да доведемо тог фудбалера то ће бити јако јако добро по нас. Једино што није добро је, према мом мишљењу, одлазак Ерика Јирке. Ја бих много волео да је он остао, али у његовом случају није било ништа до нас, пошто је он фудбалер Црвене звезде и тај клуб се искључиво питао о његовом статусу, тако да ми ту ништа нисмо могли да одлучујемо. Све остало је урађено према унапред направљеном плану и ми са пуно оптимизма одлазимо у Турску", закључио је Косановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести