Кривокапић саопштава списак за припреме у Турској

После победе у тренинг утакмици с Бачком (1:0), јуче су фудбалери Војводине одрадили два тренинга у ФЦ “Вујадин Бошков”, данас ће учинити исто, а онда ће, како се очекује, шеф стручног штаба Радован Кривокапић одредити списак играча који ће у четвртак отпутовати на припреме у Турску.       
Krivokapic Radovan/F. Bakic
Фото: Кривокапић Радован/Ф. Бакић

Замисао Новосађана је да у другом делу првенства створе услове својој деци из омладинске школе “Илија Пантелић” да покушају да се наметну, односно да већ сада почну са стварањем тима за наредну сезону. Зато радују добре партије које су против Бачкопаланчана пружили Нешковић, Бјековић, Топић, Тегелтија, Тороман, Зукић, Јеличић, Јаковљевић и Митровић, баш као и повратник у Младен Деветак. Већ може да се наслути да ће неко од ових дечака, наставе ли да раде и развијају се како треба, у блиској будућности постати стандардни првотимац, као што су то сада тек годину или две старији Месаровић, Гајић, Веселиновић и Милојевић. Та младост представљала би замајац на којем ће Војводина моћи да гради много лепшу будућност. Ипак, тим дечацима, али и екипи у целини, потребне су и новајлије, играчи који ће иксуством и квалитетом појачати конкуренцију у шпицу напада и офазивном делу везног реда. Само два дана пред полазак у Белек, међутим, решење још увек није пронађено, па је могуће и то да се потенцијална освежења прикључе тиму тек у турском летовалишту.

Утакмица с Бачком очекивана је међу навијачима Воше с интересовањем и због најављеног наступа Либеријца с холандским пасошем Конаха Секуа. Нажалост, овај високи и снажни нападач није се појавио у тиму, јер је имао проблем с вирусом. Он већ извесно време тренира с црвено-белима, али је још увек нејасно хоће ли са Секуом бити потписан уговор, или ће се наставити потрага за другим нападачем.


Дракулић: У фокусу нам је нападач

Спортски директор Саша Дракулић ових дана води интензивне разговоре око довођења нових фудбалера.

- У фокусу нам је ангажовање нападача и у озбиљним смо преговорима с једним српски фудбалером, повратником из иностранства, који би у наш клуб дошао на позајмицу - рекао је Даркулић. - Не бих још увек излазио у јавност с његовим именом, али је јасно да ћемо морати да реагујемо. Идеално би било да решимо питање гол-играча, а да ангажујемо и једног плејмејкера приде. Видећемо у данима који долазе колико је то реално, а сигурно је да ће у Турској у нашој експедицији бити нових лица. Једино још увек не знам хоће ли то бити наши нови играчи, или момци који ће доћи на пробу.


По сајту Трасфермаркт, Конах Секу има 23 године, висок је 188 цм и у игри се служи обема ногама. Рођен је у либеријском граду Воињами, али је фудбал почео да игра у Холандији, где је у време омладинског стажа био члан УСВ Елинвајка, Нијевегена, Ајакса из Амстерадама, РКЦ Вајвајка и Алмер ситија. У сениорској каријери носио је дрес холандских екипа Фортуне из Ситарда (на 35 утакмица постигао је 9 голова) и Оса (10-2), америчког Бетлхем стила (43-12), а прошлу сезону провео је као играч јужнокорејског друголигаша Ансана (26-2). За национални тим Либерије уписао је четири наступа и није погађао противничке мреже. Може да игра на позицијама оба крила и централног нападача.

Било како било, још само неколико тренинга Новосађани ће одрадити у свом кампу у Ветернику, а онда им, у четвртак у 9.45 часова, следи путовање до Белека. Тамо ће, у готово идеалним условима, моћи да се уигравају, наставе с изградњом позитивне атмосфере и ковањем пролећних планова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести