Крстајић: Нормалне су грешке, могло је и боље

Младен Крстајић, селектор репрезентације Србије, рекао је да су осцилације у игри нормалне када се комбинује састав.
krstajic, tanjug dimitrije goll
Фото: Mladen Krstajić, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

Фудбалери Србије поражени су минималним резултатом (1:0) од Чилеа у првој пријатељској утакмици пред одлазак на Светско првенство.

"Сигурно да је да смо свесно ушли овако у меч да комбинујемо и одмарамо играче који су играчи доста у претходној сезони и који су изнели квалификације. Дали смо шансу млађим да видимо могу ли да одговоре – било је добрих и слабијих. Нормално је да боли пораз али смо рекли да резултат није приоритет, добили смо јефтин гол, али шта је ту је, могло је бити другачије", рекао је за Б92 Крстајић и додао:

"Требало је да играмо бржи пас, да будемо сигурнији у фази одбране. Морамо бити бољи у будућности, али немам шта да замерим играчима".

Новинаре је занимало да је ли је задовољан "експериментом" у првом припремном сусрету.

"Ми нисмо ништа експериментисали, имамо тај фонд играча који имамо. Младих и искуснијих играча. Чињеница је да млади имају потенцијал. Са овим искуством, нормално је да ће доћи до боље форме. Можда је пораз болан, али показује у којој смо фази тренутно".

У стартних 11 нашли су се Марко Грујић и дебитант Немања Радоњић, док су у наставку игре шансу добили Милан Родић и Лука Јовић, играчи који такође први пут носе дрес са националним грбом.

"Могло је и боље, тек смо седам дана на припремама, али кад почну три-четири клинца нормално је да одигравају погрешне пасове, то је нормално у фудбалу и спорту. Не могу ништа да им замерим. Треба да наставе да раде, сигурно долази боље време за њих".

Србија је имала само неколико добрих акција и тек три-четири конкретна ударца да запрети ривалу.

"Морамо још боље да се крећемо у фази напада и да имамо бољу контролу лопте. Пробаћемо да поправимо, да направимо добру анализу".

Због тога може да се стекне утисак да играчи нису имали добар приступ, али селектор то негира.

"Не слажем се, играчи су максимално озбиљно пришли овој утакмици, као и пред сваки тренинг. Не могу да замерим мотивацији, али меч јесте био пријатељски, фалило је такмичарског набоја. Када погледамо да нас за десетак дана очекује први такмичарски сусрет са Костариком, нормално је да играчи који су ту тек недељу дана тешко улазе на припреме", закључио је Крстајић.

B92

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести