Куп Србије: Војводина савладала Синђелић 4:0

НОВИ САД: Фудбалски клуб Војводина се пласирао у четвртфинале Купа Србије, победом од 4:0 против београдског Синђелића, на свом стадиону Карађорђе.
1
Фото: J. Grlić

Ни најстарији љубитељи фудбала у Новом Саду, барем не они који редовно долазе на стадион “Карађорђе”, не памте када је нека утакмица одиграна пред мањим бројем гледалаца, него сусрет који су црвено-бели одиграли са Сиђелићем у осмини финала Купа Србије.

Тек неких 300 најоданијих људи новосадском суперлигашу нашло се на трибинама, што је само појачало субјективни утисак да се сусрет играо пред готово празним гледалиштем. Уз то, очајан терен и киша употпунили су суморан утисак, баш као и игра Новосађана у првих 45 минута, када нису успели да пронађу пут лопти до мреже солидног голмана Београђана Ђорђа Вукашиновића.

Имао је домаћин потпуну иницијативу од самог почетка сусрета, али је правих прилика било мало. Заправо, први су озбиљније запретили гости после једне контре, на чијем завршетку је добро шутирао Крстић с неких 20 метара, али је голман Роцков, не без муке, зауставио његов покушај. На другој страни, неколико пута центрирао је Месаровић, главом покушавао Граовац, али је лопта одлазила крај гола. Прву праву прилику за Војводину имао је Ђуричин у 28. минуту, након што га је с голом спојио Милан Ђурић. Омалени нападач нашао се сам испред голмана, али је Вукашиновић био на висини задатка. У 31. минуту и Милојевић је солидно шутирао са 17 метара, право у чувара мреже Синђелића, да би три минута касније Езе изашао сам пред Вукашиновића, али је голман гостију још једном изашао као победник из тог дуела. Коначно, у 45. минуту, Ђуричин је лепо прошао по десној страни, заврнуо лопту у средину, али је Винсент Езе изузетно лоше шутирао и шанса је отишла у неповрат.


Продато 28 улазница

Нестваран је податак да је на благајни стадиона “Карађорђе” продато 28 улазница за дуел Војводина - Синђелић и да је остварен укупни приход од 7.600 динара. Очигледно, лоше игре и резултати, а онда и кишовито и прохладно време, као и неатрактиван ривал, узели су данак и остварена је вероватно једна од најслабијих посета у историји Воше.


У наставку као да су на терен истрчали неки други играчи Војводине. Већ у 49. минуту, у казненом простору Синђелића био је оборен Ђуричин, а судија Николић без размишљања је показао на белу тачку. Пенал је извео Милан Ђурић и погодио стативу, а лопта се одбила до сналажљивог Немање Милојевића, који је довео Вошу у вођство. Тај гол као да је скинуо велики притисак с домаћег тима и ствари су кренуле у пуно бољем смеру. У 58. минуту, после корнера с десне стране, Фофана је шутирао, Вукашиновић избио лопту, али, на његову несрећу, она се одбила до Огњена Ђуричина, који је повисио резултат на 2:0.

Гости као да су лагано остајали без снаге, повукли су се пред свој гол, а у 67. минуту киксирао је њихов штопер Кричан, којем је лопту одузео Ђурић, лепо нанишанио и по трећи пут затресао мрежу. Сусрет је, наравно, већ тада био решен, а Војводина је постигла и четврти гол у 77. минуту, када је Дамјан Гојков шутем уз саму стативу и четврти пут погодио мету. Могли су Новосађани да постигну још који гол, да су Ђуричин и Гајић само мало боље реаговали у изгледним позицијама. Без обзира на све, Војводина се пласирала у четвртфинале Купа Србије, које је на програму у марту 2019. године, убедљивим тријумфом над прволигашем који је, ипак, показао мало од игре која га је позиционирала на треће место у прволигашкој конкуренцији.

А. Предојевић

Војводина - Синђелић 4:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 300, судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Милојевић у 49, Ђуричин у 58, Ђурић у 67. и Гојков у 77. минуту. Жути картон: Бранковић (Синђелић).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лазаревић 7, Граовац 7, Саничанин 7, Антић 7, М. Ђурић 7 (Зломислић 7), Милојевић 7,5 (Гајић 7), Ђуричин 7,5,  Месаровић 7, Езе 7 (Гојков 7), Фофана 7.

СИНЂЕЛИЋ: Вукашиновић 6,5, Бајчић 6, Бранковић 6, Ђорђевић 6, Станковић 6, Кричак 5,5, Ив 5,5 (Ивановић 6), Тан 5,5, Крстић 6, Дака 5,5 (В. Ђурић 6), Микулетић 6 (Туфегчић 6).

Окука: Урадили оно што се и очекивало од нас

Шеф стручног штаба Војводине Драгомир Окука кратко је прокоментарисао победу над Синђелићем.

- После добре игре против Чукаричког и несрећно доживљеног пораза, стрепели смо од сусрета са Синђелићем - рекао је тренер Новосађана. - У првом делу Београђани су показали да се с правом налазе у врху прволигашке табеле, а ми смо пропустили да реализујемо неколико добрих прилика. У наставку, међутим, када смо постигли први гол, притисак на наше играче као да је спласнуо и они су урадили оно што се од њих и очекивало. Одмах се окрећемо ка суботи и дуелу с Динамом из Врања, поново пред нашим гледаоцима, који ће, као и сваки наредни, бити веома тежак ривал за наш тим.  

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести