Кутињо: Нејмар ће бити спреман за Костарику

СОЧИ: Бразилски фудбалски репрезентативац Фелипе Кутињо није забринут због повреде прве звезде тима Нејмара да Силве, истичући да фокус мора да буде на тиму.
n
Фото: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Нејмар је јуче раније завршио тренинг због повреде зглоба, исте оне због које је паузирао три месеца у финишу сезоне, и неизвестан је за дуел са Костариком у Е групи, у којој се још састају Србија - Швајцарска.

"Повреда се догодила на крају тренинга. Све се видело против Швајцарске, много пута је фаулиран и то снажно. Наравно, фокус нам је на колективу, а не на појединцима и тако морамо да размишљамо. Морамо да урадимо оно што се од нас тражи", рекао је Кутињо бразилским новинарима у Сочију.

Фудбалер Барселоне, ипак, верује да ће Нејмар бити спреман за Костарику у петак.

"Нејмар је један од најбољих на свету, играти са њим је сјајно. Пуно помаже екипи, храбар је и креативан. Јако нам је важан".

После првог кола Србија држи лидерско место групе због победе над Костариком (1:0), али Кутињо сматра да ће Бразил поправити игру.

"Пред нама је важан меч, желимо да победимо. Имамо шансу да се поправимо, ментално смо јаки. Морамо да преузмемо одговорност јер носимо дрес Бразила", закључио је Кутињо.

Бразил и Костарика састају се у петак од 14 сати у Санкт Петербургу, а шест сати касније играју Србија и Швајцарска у Калињинграду.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести