Квалификације за ЕП: Млада репрезентација Србије гостује Пољској

Млада фудбалска репрезентација (У 21) игра данас (18 ч) у Лођу веома важну утакмицу у квалификацијама за Европско првенство.
dusan vlahovic
Фото: Душан Влаховић, фото: ФСС

Наше младиће чека велики изазов у дуелу са домаћином Пољском, водећом репрезентацијом  у Групи Б. Да би Србија остала у трци за директан пласамн на ЕП неопходна јој је победа, зато нема право на неуспех.

На дебију новог селектора Илије Столице наш млади тим је савладао Бугарску у гостима 1:0 и оживела је веру у освајање првог места у групи, које води директно на Европско првенство, лета 2021. у Мађарској и Словенији.

Пољаци имају веома квалитетан тим, што уосталом потврђује водеће место на табели наше групе, али сматрам да исход утакмице у Лођу зависи искључиво од нас. Верујемо у наше квалитете и верујем у наш тријумф - самоуверен је нападач Душан Влаховић.

Ако би наш тим славио у Пољској изједначио би се по броју бодова са домаћином и у том случају имао реалне шансе да се пласира на ЕП.

- Најбитније је да се уђе у утакмицу ваљано. Само са великом енергијом, коју смо имали у Бугарској, можемо до циља. Селекција смо која воли да игра фудбал, на чему селектор Столица инсистира и ми у томе уживамо. Даћемо све од себе да тријумфујемо и да се у том случају приближимо пласмана на Европски шампионат - додао је центарфор Фиорентине.

Подсетимо, Србија је под вођством селектора Ненада   Миловановића изгубила од Русије у гостима (0:1) и ремизирала са Летонијом код куће (1:1), а затим је по доласку Илије Столице у Софији савладана Бугарска 1:0.

Директан пласман на ЕУРО, које ће се одржати од 13. до 17. јуна 2021, избориће девет првопласираних селекција и најбоља другопласирана, док ће осталих осам играти бараж. Мађарска и Словенија су као домаћини већ обезбедили учешће.

С. Р.

Група 5

Летонија – Бугарска   (17)

Пољска – Србија        (18)

Естонија – Русија       (18.15)

1. Пољска          3      2      1      0      7:2    7

2. Русија             3      1      2      0      2:1    5

3. Бугарска         3      1      1      1      4:1    4

4. Србија            3      1      1      1      1:1    4

5. Естонија        3      1      0      2      2:9    3

6. Летонија        3      0      1      2      2:4    1

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести