Квалификације за ЛЕ: И Партизан има Златана

Фудбалери Партизана направили су велики корак ка пласману у друго коло квалификација за Лигу шампиона пошто су у Никшићу победили Рудар из Пљевља са 3:0. Требало би да се догоди чудо па да црно-бели не заиграју у другој рунди реномираног такмичења.
Zlatan Šehović još uvek nije punoletan Foto:Youtube/printscreen
Фото: Златан Шеховић још увек није пунолетан Foto:Youtube/printscreen

Црно – бели  условно речено  тражили су се до 43. минута, када је из пенала повео преко Јевтовића, све касније што се догађало они су диктирали, креирали и одлучивали. Партизан ће до наредног четвртка имати прилику да додатно уигра тим и да још бољом партијом него у Никшићу разгали срца својих навијача.

- Свака победа у Европи, па још у гостима је злата вредна. Показали смо чврстину и озбиљност свих деведесет минута. Славили смо убедљиво, али није било баш тако лако стићи до тријумфа. Тек после вођства у потпуности смо загосподарили тереном. Имали смо посед лопте, али је чињеница да нисмо створили много шанси – рекао је тренер Мирослав Ђукић.

Стратег црно-белих посебно је задовољан игром младог Златана  Шеховића.

Иако Златан Шеховић још нема 18 година, показао је изузетну озбиљност и жељу за доказивањем. То је прави пут за момка тих година. Израшће, верујем, у великог играча (Тренер Ђукић)

- Иако Златан још нема  18 година показао је изузетну озбиљност и жељу за доказивањем. То је прави пут за момка тих година. Израшће, верујем, у великог играча. Одиграо је дефанзиву одлично, као и офанзиву у којој је наместио гол. У сваком случају, он је играч на кога треба рачунати.

Перано је рећи да је Партизан добио бућег врхуснког играча, али његов Златан је скеренуо пажњу на себе, као што је то некада учинио Златан Ибрахимовић. Ђукић је задовољан игром и осталих новајлија, али посебно га радује добра партија већ прежаљеног Сејдубе Суме, који је показао једно ново лице у односу на претходну сезону.

- Валијенте и Енаке су били на свом нивоу иако су са нама тек 15 дана. Они тек треба да достигну праву физичку спрему. Рикардо је дао гол и то је врло битно. Николић се добро кретао, помагао у средини и на њему је направљен пенал. Али, Сума ми је засада веће откровење од споменутих новајлија јер играо је на завиднијем нивоу него прошле сезоне. Добро се кретао, одиграо много пасова, а постигао је и гол. Радује ме такво његово издање и очекујем да буде још бољи – напоменуо је Ђукић.

Својим дебијем у првом тиму презадовољан је и Златан Шеховић.

- Пресрећан сам, пре свега, због победе. Много смо се трудили на овој утакмици и за то били награђени убедљивом победом. Што се моје игре тиче, задовољство је безгранично. Вредно сам се припремао за деби у првом тиму, осам година сам провео у наој омладинској школи. Осећао сам одређени притисак, али када је утакмица почела њега је нестало и одиграо сам добру утакмицу. Врло сам задовољан. Противник се организовано бранио и требало је пробити његову дефанзиву. Мучили смо се док нисмо постигли први гол, после је све ишло како смо желели  – казао је Шеховић.

И. Лазаревић
 

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛЕ

Пјуник – Вардар         1:0

Вентспилс – Луфтетари       5:0

Чихура – Беитар        0:0

Партизани – Марибот 0:1

Рудар (В) – Три Фиори        7:0

Балзан – Кешла 4:1

Лахти – Хафнарфјордур      0:3

Левадија – Дандалк   0:1

Габала – Прогрес       0:2

Илвес – Славија (С)    0:1

Купс – Копенхаген     0:1

Тракаи – Иртиш 0:0

Транс Нарва – Жељезничар        0:2

Лијепаја – Хакен        0:3

Анортозис – Лаци       2:1

Петроклуб – Осијек    1:1

Конахс – Шахтјор (С) 1:3

Дери сити – Динамо (М)      0:2

Милсами – Слован (Б)         2:4

Нефчи – Ујпешт          3:1

Ференцварош – Макаби (ТА)       1:1

Стумбас – Аполон (Л) 1:0

ЦСКА (С) -  Рига         1:0

Торншавн – Титоград  0:0

Горњик – Зариа 1:0

Вестманајер – Сарсборг      0:4

Рејсинг Унион – Виторул     0:2

Широки бријег – Домжале   2:2

Енгордани – Кајрат             0:3

Шамрок р. -  АИК Стокхолм 0:1

Рудар (П)- Партизан   0:3

Будућност-  Тренчин   0:2

Клифтонвил – Нордсјеланд  0:1

Спартак (С) – Колерајн       1:1

Хибернијанс – Рунарик       6:1

Лех – Ганзасар  2:0

Реyерс – Скупи  2:0

Лех – ДАЦ         2:0

Раднички (Н) – Гзира ј.       4:0

Стјарнан – Номе 3:0

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести