Квалификације за ЛЕ: Партизан лако против Рудара

НИКШИЋ: Фудбалери Партизана су практично обезбедили пласман у друго коло квалификација за Лигу Европе, после убедљиве победе над Рударом у Никшићу.
RTS.RS/printskrin
Фото: RTS.RS/printskrin

Требало је црно-белима времена да откључају браву црногорске екипе, али када су то урадили све остало је било рутина. Оно што је највећи добитак за Београђане је што је млади Шеховић показао да је играч високих домета.

Нису Пљевљаци уопште оставили лош утисак, напали су Партизан с намером да остваре што повољнији резултат. Офанзивни су били домаћи, из неколико додира долазили до шеснестерца црно-белих. Видело се да наш тим има проблема са наоштреним ривалом. Београђани су покушавали да се наметну, нападали са бокова и кроз средину, али није то добро изгледало. Рикардо Гомеш је показао да има проблема са техником и да у дуел игри нема много шанси.

Рудар је био веома чврст и остављао мало простора за нашег представника. Одређени квалитет у Партизану показао је Енаке, који је често пробијао по десној страни и упућивао употребљиве центаршутеве. У 30. минуту црно-бели су имали среће јер су домаћи промашили изгледну прилику. Београђани су били потпуно немоћни, једино су покаткад претили преко бекова. Управо Шеховић имао је најбољи прилику у првом полувремену, али је голман Рудара одлично одбранио. Наравно, до 43. минута када је свиран једанаестерац за црно-беле због фаула Живковића над Николићем у казненом простору. Сигуран са беле тачке био је Јевтовић.

У наставку Партизан је био много бољи и већ у 50. минуту повео са 2:0. Шеховић је прошаопо левој стзрани и проиграо Суму који је са пеналтика сместио лопту у мрежу. Након десетак минута потенцијал је показао и Гомеш када је сјајним шутем са 20 метара повисио на 3:0. Играо се 60. минут.
 

   И. Лазаревић   

Рудар – Партизан 0:3 (0:1)

НИКШИЋ: ,,Градски стадион“, гледалаца: 5.000. Судија: Атвел (Енглеска). Стрелци: Јевтовић (из пенала) у 43, Сума у 50. и  Гомеш у 60. минуту. Жути картони: Пешукић, Митровић (Рудар).

РУДАР: Радовић 6,5, Пешукић 6, Живковић 6, Митровић 6, Секулић 6, Сопо 6, Голубовић 6 (Мацановић), Вуковић 6 (Куч), Бошњак 6,5, Зечевић 6,5, Ђаловић 6,5 (Јанкетић).

ПАРТИЗАН: Стојковић, Енаке 6,5, Марковић 6, Валиенте 6 (Н. Р. Милетић), Шеховић 7,5, Сума 7, Зђелар 6, Јевтовић 7 (Јанковић), Пантић 6, Николић 6,5 (Косовић), Гомеш 7.

       

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести