Квалификације за ЛЕ: Партизан против Рудара у Никшићу

Нову сезону фудбалери Партизана почињу квалификацијама за Лигу Европе, у првом мечу првог кола у Никшићу гостују екипи Рудара из Пљевља.
tosic1, fk partizan
Фото: Zoran Tošić, foto: partizan.rs

Све осим њихове  победе било би велико изненађење, тим пре што у овом граду имају бројне навијаче, па  Рудар неће ни ту имати предност.

„Реноме два клуба није за поређење, колико год ми уважавали Рудар, ми смо ти који се за све питамо и од којих зависи исход двомеча. Ако одиграмо на свом нивоу, победићемо, ако не, онда свашта може да се деси. Верујем у овај тим, довели смо квалитетна појачања, јачи смо него лане и нема разлога да не прикажемо у Никшићу добру партију и не победимо. Искуснији смо и за годину дана рада са тренером Ђукићем тако да је и то један од наших адута. У сваком случају, свесни смо шта се од нас очекује и учинићемо све да оправдамо оптимизам наших навијача“, рекао је искусни Зоран Тошић.

Рудар у својим редовима има неколико солидних играча.

„Свакако, најзвучније име је Радомир Ђаловић, искусан нападач, који је играо и за репрезентацију Црне Горе. То што има 35 година нам ништа не олакшава, сведоци смо како Саша Илић игра са 39. Од њега ће нам претити велика опасност и не смемо га потценити. Такође, ту је и штопер Митровић, као и везиста Вуковић који су вредни пажње. Неће ово за нас бити отаљавање посла, мораћемо својски да се потрудимо да бисмо трујумфовали.“

Партизан ове сезоне очекује тежи посао у квалификацијама за лигу Европе у односу на претходну сезону.

„Прво, чињеница да играмо сва четири кола је сама по себи довољна, друго, противници су далеко тежи него прошле сезоне. Ни од кога нисмо бољи у старту, против сваког ћемо морати добро да се ознојимо. Са таквим приступом ћемо наступити и против Рудара како бисмо се што боље уиграли за касније. Верујем да и поред свега можемо да поновимо успех из прошле сезоне“, поручио је Тошић.

Очекује се да стартер буде и Златан Шеховић (17), таленат који је одушевио на припремама и недавно потписао први професионални уговор са црно-белима.

„Велика би част за мене била да почнем утакмицу, била би то потврда мог талента. Вредно сам радио на припремама, оставио добар утисак и изборио се за место у првом тиму. Ако заиграм, даћу све од себе да пружим добру партију. Партизан је мој клуб и не треба ми посебан мотив да оставим последњу кап зноја на терену, довољно је само то  што сам фудбалер Партизана“, рекао је Шеховић.

Утакмица у Никшићу почиње сутра у 20.15 часова (РТС 1).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести