Квалификације за ЛЕ: Убедљив тријумф Радничког против малтешке Гзире

НИШ: Фудбалери Радничког из Ниша савладали су вечерас Гзиру са Малте 4:0 (1:0) у првој утакмици 1. кола квалификација за Лигу Европе.
FK RAdnički Niš Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Пред око 10.000 гледалаца на "Чаиру" Нишлије су славиле головима Радована Панкова у 14, Нермина Хаскића у 52. и 85. и Марка Мркића у 55. минуту.Раднички се на најлепши начин после 35 година вратио на европску сцену и реванш би требало да буде само формалност.

Тренер Радничког Ненад Лалатовић победом је дебитовао у званичним мечевима, али је у финишу искључен због приговора судији.У друштву првог човека Нишлија Ивице Тончева утакмицу су посматрали председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза и потпредседници Саво Милошевић и Новица Тончев.

Реванш је за седам дана на Малти.

Лалатовић: Заједничка победа, хтео сам као Пикси

 Тренер фудбалера Радничког из Ниша Ненад Лалатовић после победе против Гзире 4:0 рекао је да није било тако лако као што резултат говори.

"Хвала публици на божанственој подршци, ово је наша заједничка победа. Ми смо нов тим, који тек треба да игра како ја хоћу, имали смо мало проблема у првом полувремену, али успели смо то добрих посла сата у другом полувремену", изјавио је Лалатовић на конференцији за медије.

Када је у питању искључење Лалатовић је хтео да га је понела атмосфера и да је зато "пимпловао" лопту.

"Хтео сам као Пикси у Кини, извињавам се људима са Малте, али ово је фудбалски град. У реваншу инеће бити лако, али идемо исто на победу", поручио је он.

Тренер Гзире Дарен Абдила истакао је да је славио бољи тим.

"Контролисали смо ситуацију једно полувреме, све до другог гола, а после тога је све било решено. У реваншу ће бити другачије, сада се боље познајемо, биће веома тешко, али у фудбалу је све могуће"

Када је у питању сукоб са Лалатовићем рекао је:

"Имамо поштовање према вама јер сте међу три у Србији, али поштовање треба да буде обострано. И мислим да се такве ствари не раде, али верујем да је само уживао у резултату", поручио је тренер Малтежана.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести