Квалификације за ЛШ: Звезда у Финској брани два гола предности

Фудбалери Црвене успешно су стартовали у квалфикацијама за Лигу шампиона и вечерас у реваншу другог кола бране два гола предности против Хелсинкија (18, Арена спорт 1).
Crveno-beli imaju kapital od dva gola za revanš u Finskoj  Foto: Crvena zvezda
Фото: Црвено-бели имају капитал од два гола за реванш у Финској  Фото: Црвена звезда

Српски тим је у Београду стекао солидан капитал, посебно што је сачувао своју мрежу, што на крају може бити и пресудно. Због тога изабраници Владана Милојевића и не помишљају да одиграју дефанзивно већ желе да брзим поготком скину терет с леђа и утакмицу одведу у мирније воде.

Тренер Владан Милојевић повео је 21 играча, међу којима нема Бранка Јовичића, који се тешко повредио у првом дуелу и завршио је полусезону. У тиму није ни суспендовани Марко Гобељић.

– Имамо одличан резултат из Београда и очекујемо да прођемо даље уз нашу добру игру. Већ сам играо на стадиону у Хелсинкију, сећам се да њихов вештачки терен није у најбољем стању, осим ако га нису променили. Знамо зашто идемо у Финску и даћемо све од себе да прођемо даље – рекао је везиста црвено–белих Мирко Иванић.

Црвено – бели добро знају  да посао још увек није завршен и да је победа на Маракани била само прво полувреме. Знају, такође,  да им уопште неће бити лако у Финској.


Дарко Лазовић опет на Маракани?

Дарко Лазовић могао би да се врати у Београд и поново обуче црвено-бели дрес. Како је пренео Моцартспорт, Звезда је на прагу договора са Лазовићем, коме је истекао уговор са Ђеновом, а одбио је понуде из Кине, Емирата и Турске. Уколико се из Италије неко буде јавио са одговарајућом понудом то би покварило Звезди читав посао, али како се тренутно чини, до тога неће доћи и Лазовић би ускоро поново могао да се нађе у Београду. Српски шампион је за прву годину уговора спреман да некадашњем капитену издвоји 600.000 евра уз одговарајуће бонусе у случају добрих тимских и индивидуалних резултата.


– Они ће нас сигурно напасти, али гледаћемо рутински да решимо утакмицу у нашу корист. Наш брз гол би решио меч. Иако имамо предност ући ћемо у утакмицу као да је 0:0. Идемо на победу како бисмо смирено привели сусрет крају и прошли у треће коло – поручио је штопер Радован Панков.

На прво европско гостовање ове сезоне боје Звезде браниће: Милан Борјан, Зоран Поповић, Филип Стојковић, Милош Дегенек, Милан Гајић, Радован Панков, Немања Милуновић, Срђан Бабић, Милан Родић, Сантана Жандер, Хосе Алберто Кањас, Мирко Иванић, Марко Марин, Душан Јованчић, Милош Вулић, Ел Фарду Бен, Милан Јевтовић, Вељко Симић, Алекса Вукановић, Милан Павков и Ричмонд Боаћи.

За коју поставу ће се Милојевић одлучити може само да се нагађа, реално је да се опредли за мало затворенију варијанту с обзиром да има капитал са Маракане од два гола. Логично, ако наш шампион постигне први гол све ће бити решено, међутим, ако би којим случајем домаћин повео утакмица би могла да оде у нежељеном току по наш тим.Да би се решиле све дилеме око путника у наредни круг квалификација било би пожељно да Звезда прва да гол.

И. Л.

 

Данас

Хелсинки – Ц. звезда  (18)

Стокхолм – Марибор   (19)

Карабаг – Дандалк     (19)

Росенборг – БАТЕ       (19)

Копенхаген – ТНС      (19.45)

 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести